SPORNA REKONSTRUKCIJA / Zbog obnove WC-a od skoro 300 tisuća kuna oglasio se i Zrinjevac: 'Samo smo izradili troškovnik'

'U ovom slučaju uvođenja u posao nije bilo, te radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta nisu ni započeli'

27.4.2019.
14:55
VOYO logo
Image

'Razmaženko nam se malo zaigrao': Građani protiv obnove WC-a za oko 10 tisuća eura po kvadratu!

Image

'Razmaženko nam se malo zaigrao': Građani protiv obnove WC-a za oko 10 tisuća eura po kvadratu!

Zagrebački Zrinjevac nedavno je započeo radove na rekonstrukciji kućice sa sanitarnim čvorom u dječjem parku na Trgu kralja Petra Krešimira IV., a iznenadilo je da će to koštati više od 9700 eura po metru četvornom, odnosno, da bi ukupno radovi trebali iznositi 287.500 kuna. Zbog negativnih reakcija uslijedio je odgovor Zrinjevca.

"Slijedom natpisa u medijima oko cijena radova na uređenju kućice u sklopu rekonstrukcije dječjeg igrališta na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u kojima se iznose informacije koje nisu vjerodostojne navodimo sljedeće. Podružnica Zrinjevac je na traženje Vijeća gradske četvrti Donji Grad izradila troškovnik potrebnih radova na toj lokaciji koja je i zaštićeno kulturno dobro. Nakon dostave troškovnika pristupa se ugovaranju i uvođenju u posao što je uobičajena procedura", naveo je Zrinjevac za Jutarnji list pa nastavio s pojašnjenjem situacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom slučaju uvođenja u posao nije bilo, te radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta nisu ni započeli. Međutim tijekom priprema i pregleda lokacije uočili smo da krov predmetne kućice prokišnjava, te smo temeljem činjenice da se predmetna lokacija nalazi u našem djelokrugu održavanja pristupili nužnim radovima sanacije kako bi se spriječila daljnja devastacija objekta."

Dakle, kako tvrdi Zrinjevac, radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta nisu započeli već su izvedeni samo interventni radovi na sanaciji kućice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S radovima na rekonstrukciji dječjeg igrališta započet će se nakon uvođenja u posao, a sve u skladu s odlukom Vijeća gradske četvrti Donji Grad", zaključili su iz Zrinjevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo