danas konačno smirivanje / Zbog jakog vjetra kolaps u prometu: Kamioni i autobusi ne mogu do Dalmacije, u prekidu brodske linije

Image
Foto: Milan Sabic/Marko Dimic/Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put

6.2.2020.
7:43
Milan Sabic/Marko Dimic/Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zbog vjetra, nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, a u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te između čvorova Dugopolje i Bisko u oba smjera (obilazak dionice između čvorova Sveti Rok i Posedarje, samo za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac (ili Zadar) i obrnuto; Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta te Živogošće-Makarska, DC1 Gračac-Knin, DC1 brza cesta Solin-Klis, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Gračac-Karin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na: Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga; državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo i autocesta A7 između čvorova Orehovica i Šmrika.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su brojne trajektne linije: Zadar-Ist-Olib-Premuda, Zadar (Gaženica)-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Supetar, Split-Vela Luka, Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska i Split-Vis.

U prekidu su i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice te katamaranske linije: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar s polaskom iz Zadra u 20 sati, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Milna-Vis, Split-Bol-Jelsa, Milna-Rogač-Split, Split-Hvar-Korčula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od danas su u prekidu i trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Vis-Split, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar, Milna-Rogač-Split. Prekinute su i brodske linije: Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik.

Danas većinom sunčano

Bit će većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverozapadni, u gorju još ujutro ponegdje i jak sjeveroistočni. Na moru će jaka i olujna bura, u srednjoj Dalmaciji mjestimice s orkanskim udarima, postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10 stupnjeva Celzijusovih.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo