poslane pogrešne uplatnice / Zbog greške u HEP-ovom sustavu Splićani će u desetak dana morati platiti čak tri računa

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim spornih uplatnica, ista informatička greška utjecala je i na sustav slanja opomena neplatišama električne energije

29.5.2018.
20:05
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prije otprilike dva mjeseca pojedinim potrošačima sa splitskog područja poslane su uplatnice s pogrešnim obračunima rata za potrošenu električnu energiju. Mjesečni iznosi koji su stigli na njihove adrese bili su povećani do čak 40 posto u odnosu na svote s računa za isto lanjsko obračunsko razdoblje, a iz tvrtke "HEP Elektra" su takve greške pripisali problemima uzrokovanim informatičkim razdvajanjima djelatnosti opskrbe i distribucije unutar sustava "Hrvatske elektroprivrede", prenosi Slobona Dalmacija.

Osim spornih uplatnica, ista informatička greška utjecala je i na sustav slanja opomena neplatišama električne energije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako smo već ranije obavijestili kupce, zbog prelaska na novu informatičku podršku i povremenih grešaka koje su se u tom razdoblju pojavljivale, tvrtka "HEP Elektra" jedno vrijeme nije kupcima slala opomene zbog neplaćenih obveza. Međutim, u ovom trenutku ta se mjera naplate koristi u potpunosti i na zakonski propisan način kod onih kupaca koji ne podmire svoja dugovanja HEP-u do datuma dospijeća. U slučaju da kupac ni po opomeni ne podmiri dospjela dugovanja, upućuje se obavijest o obustavi isporuke električne energije", odgovorili su iz nacionalne kompanije.

Prema riječima Splićana, dogodilo im se da su tek krajem proteklog tjedna, a neki i u ponedjeljak (jučer) dobili novi "paket" računa s iznosima za svibanj i lipanj koji je pred vratima. Budući da dio HEP-ovih klijenata mora podmiriti i razliku potrošene energije, sada će u razmaku od desetak dana morati platiti čak tri računa, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo