Općinski sud u Karlovcu / Završio u zatvoru: Zamalo ubio muškarca jednim udarcem letvom pa ga tužili žrtva i HZZO

Image
Foto: PIXSELL/Thinkstock.com

Nakon incidenta određeno mu je godinu dana iza rešetki

30.10.2018.
9:40
PIXSELL/Thinkstock.com
VOYO logo

Općinski sud u Karlovcu je svojom nepravomoćnom presudom naložio muškarcu iz Krnjaka da HZZO-u isplati čak 188.907,65 kuna glavnice, jer su toliko iznosili troškovi oporavka njihovog osiguranika, drugog muškarca kojega je ovaj 2010. godine teško ozlijedio. S kamatama, koje se obračunavaju od 2011. godine će se iznos brzo popeti iznad 200.000 kuna, piše KAportal. 

Sukob se zbio još 2010. godine na Sajevcu u dvorištu žrtve, kada mu je Krnjačanin prišao i udario ga šakom u glavu, a potom snažno i drvenom letvom dužine 86 cm udario u predio glave, nanijevši mu prijelom kostiju lubanje lijevo slijepoočno – potiljno, krvarenje iznad tvrde moždane ovojnice potiljno lijevo s posljedičnom kljenuti desnih ekstremiteta, krvarenje i natučenje mozga ispod meke moždane ovojnice, te prijelom trupova dva vratna kralješka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljede su bile teške i opasne po život. Zbog tog napada Krnjačanin je 2016. godine osuđen pravomoćno na godinu zatvora, nakon čega ga je tužio HZZO potražujući troškove liječenja. Na ovu tužbu uopće nije dostavio odgovor, no zakon predviđa da se može žaliti na drugostupanjskom sudu, prenosi KAportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo