revanšizam u varaždinu? /

Zavada političkih kapitalaca na sjeveru Hrvatske: bivši kolege Čačić i Štromar vode žestoku bitku zbog 30-ak milijuna kuna

Radimir Čačić s pozicije prvog čovjeka Varaždinske županije - vrši pritisak na šefa Vlade zbog potpredsjednika Predraga Štromara

11.10.2017.
19:07
VOYO logo

Varaždinski politički kapitalci u ljutom sukobu. Kamen spoticanja -  neisplata 30-ak milijuna kuna dospjelih obveza za 32 izgrađene škole i školske dvorane u toj županiji putem javnog privatnog partnerstva.

"Gospodin Marić je osigurao sredstva za povratak tih dospjelih obveza s jedne strane. S druge strane, stavio je već u proračun 15 milijuna kuna za plaćanje u sljedećih 25 godina. Gospodin Štromar je odlučio to opstruirati", poručuje Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni potpredsjednik Vlade i bivši župan ne može se načuditi optužbama bivšeg potpredsjednika Vlade i aktualnog župana.

"Ja ne znam zašto optužuje mene, ali to naprosto nije točno", tvrdi Predrag Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić se obratio premijeru osobno - ili novac ili Štromarova glava.

"Ili da razriješi Štromara koji opstruira i radi direktno protiv interesa građana i građanki Varaždinske županije ili da sam pokrene taj postupak na Vladi", govori Čačić.
Problem za škole izgrađene u prije 10 godina mogao se riješiti do sad, uzvraća Štromar.

"Kad je gospodin Čačić bio potpredsjednik Vlade ništa nije dogovoreno. Ja, kad on više nije bio potpredsjednik Vlade, kao župan sam dogovorio sa ministrom Jovanovićem isplate tih sredstava, ali ne trajno", objašnjava Štromar.

Čačić tvrdi kako je u pitanju revanšizam zbog rezultata utrke za župana u kojoj je Štromar izgubio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Premijer Plenković uvažiti Čačićev zahtjev, za smjenom svog partnera u Vladi - teško je za očekivati. Iz Vlade do sada odgovor nismo dobili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo