oštri i slikoviti / Zašto su slavni Gunsi izbacili sinjske rockere iz backstagea?

Svoje note besramno praše i sinjski rokeri neobičnog imena. U srcu desno orijentirane Zagore nazvali su se Maršal. Kako žive s tim Titovim nasljeđem, ali i zašto su ih popularni Gunsi izbacili iz backstagea, doznajte u prilogu!

21.1.2014.
18:15
VOYO logo

Nimalo tipičan bend sastavljen od petorice nerazdvojnih prijatelja spreman je poharati Hrvatsku, ali i stranu rock scenu. Sinjsko područje inače slovi za najrokerskije mjesto u Lijepoj našoj, doduše, sklono desnijoj političkoj struji. Stoga, ime Maršal u tom je kraju i više nego ambiciozno.  

"Zavisi od političke opcije pred kojom sviramo. Ako je ljevičarska, onda smo se nazvali po Titu, a ako nije, onda po pojačalu, poznatom svjetskom brendu", pojasnio je vokal Pavle Ćosić.

"Mi znamo reći da je to ime koje nas opisuje. Zašto Maršal? Zato šta je kratko, oštro i slikovito", dodao je Josip Horvat.

Upravo su ovi rockeri oštri kada se popnu na pozornicu, no dok ne uzmu instrumente u ruke oni su sasvim tipični momci iz susjedstva.

"Mi smo prijatelji. Neki od nas su nezaposleni, naš bubnjar je primjerice fizioterapeut, basist ima svoj obrt, a nas trojica smo nezaposleni. Ali nešto uvijek sa strane kopamo, živimo kao i svaki prosječni čovjek u Hrvatskoj", rekao je Pavle.

Ali prosječni stanovnik Lijepe naše ne može se pohvaliti sa spotovima čija produkcija izgleda više svjetski nego Hrvatski. No, slabo ih vrte po televizijama, jer ne koketiraju samo s Titom - već i s golotinjom.

"Mi smo htjeli s tim našim projektom Ljubav je predigra za seks pokazati našoj publici da se ne bojimo prikazati i slikom ono o čemu pjevamo", istaknuo je Horvat.

Pjevaju momci kao veliki, a s velikanima svjetski poznatog glasa Guns N’ Roses zapjevali su kao pred grupa u Spaladium Areni. Iako je do tada iza njih bilo samo 12 nastupa, nesretni 13. pokazao se itekako sretnim. Barem na pozornici. Backstage je bio neka posve druga priča.  

S Gunsima su ostali u dobrim odnosima i nikada se ne zna kada bi s njima mogli ponovno zapjevati. Ovi samouki glazbenici ne sanjaju velike snove, čvrsto stoje na nogama, a skromno gledaju i na pojam što je za njih uspjeh.

"Uspjeh je uspjeti, a ostati normalan", kazao je Horvat.

"Ma, znaš što je uspjeh? Kada od svirke mogu kupiti nove žice na gitari", skroman je Vlado Bitanga.

Skromnost je vrlina, ali od nje se u Hrvatskoj ne živi. Maršalovce za to i nije previše briga. Oni žive dobar stari rock and roll.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo