MASAI ZET U HRVATSKOJ /

Zaljubio se i iz Tanzanije došao u Liku: 'Moj je djed imao 20 žena, ali ja to nisam prihvatio, imam Maricu'

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Uvijek lijepo i toplo vrijeme, zamijenio je ličkom zimom gdje ga ujutro može dočekati i debeli minus, sve do 20-ak Celzijevih stupnjeva ispod ništice

19.2.2018.
12:26
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Prije godinu i tri mjeseca 34-godišnji Frenk Malimengi Konge Mokonda iz temelja je promijenio svoj život. Naime, život u svojem selu naroda Masai u Tanzaniji sa suprugom Maricom Rukavinom zamijenio je životom u njezinu rodnom Svetom Roku, u općini Lovinac, prenosi Večernji list.

"Najviše sam u kući, nije baš ni za daleke šetnje. Brinem se za djecu dok supruga radi, pomažem u kući. U Tanzaniji je sve puno ljudi, na putu od kuće do druge kuće sretnem puno ljudi, razgovaramo i ima turista iz cijelog svijeta, puno kultura, vjera, boja. Ovdje toga nema, sve je jednolično", kaže Frenk kojemu hrvatski ide sve bolje.

Nedostaje mu Tanzanija, htio bi je posjetiti, ali ovdje je njegova obitelj, supruga, djeca i ovdje mu je sada život, kaže. Svjestan je da je njegovoj djeci u Hrvatskoj puno bolje. A Marica je, zapravo, glavni “krivac” što je došao u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upoznao ju je u Tanzaniji u kojoj je Marica 2010. godine kao članica Udruge Zdenac otišla volontirati i pomagati djeci.

Image

Marica Rukavina sa suprugom Frenkom iz Tanzanije, pripadnikom plemena Masai

Image

Marica Rukavina sa suprugom Frenkom iz Tanzanije, pripadnikom plemena Masai

"Htjela sam ići u Afriku, oduvijek me jako zanimaju drugi životi i druge kulture, pa i danas. Sudjelovala sam i u misiji misionarki ljubavi Majke Terezije u Zagrebu gdje sam volontirala neko vrijeme prije dolaska u Afriku, pa su mi i tamo govorili o životu na tom kontinentu. U Africi sam pak bila dugo, šest godina, i bilo mi je odlično. U Tanzaniji sam rodila Dubravku i Antu, a onda smo se odlučili vratiti u Hrvatsku. Kad sam se vratila, bila sam trudna tri mjeseca pa se Renato rodio u Gospiću. Kako nisam imala posla, ponudili su mi da iziđem na lokalne izbore kao članica HDZ-a i ja sam to prihvatila. Danas sam zamjenica načelnika u općini Lovinaa", ispričala je svoju nevjerojatnu životnu priču Marica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mojem plemenu muškarac ima žena koliko ima novca: moj djed imao je 20 žena, a 2013. imao je čak 60 unuka. Žene žive svaka u svojoj kući, a suprug ih uzdržava, plaća hranu, lijekove, školuje djecu. Ja to nisam prihvatio, imam Maricu", rekao je Frenk.

Cijelu priču o ovoj zanimljivoj obitelji pročitajte OVJDE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo