iskrena poruka /

Zagrepčanki dojadila epidemija lošeg odgoja i prepotencija naših mladih: klincima poručuje da umjesto lektire čitaju - bonton!

Zagrepčanka Katarina je ispričala kako je njen mladi, inače obrazovani susjed, ne pozdravlja jer je, kako kaže, baš ne poznaje

4.4.2017.
10:53
VOYO logo

Kultura na zagrebačkim ulicama, kao i u čitavom svijetu i Hrvatskoj, pogotovo kod 'nekih novih klinaca' je postala nepoznat pojam, manire kao da su izbrisane iz ponašanja neke djece.

Zbog toga je profesorica geografije i diplomirana knjižničarka s Trešnjevke uputila iskrenu poruku zagrebačkim klincima, s porukom da pročitaju bonton i nadom da će izrasti u 'ljude', piše Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se sve češće i češće djetinjstva, odrastanja, uputa dede, bake, roditelja – da je “pristojno pozdraviti” susjede i starije, pozdraviti kad ulaziš u dućan ili kad odlaziš…Pjevali smo i edukativnu pjesmicu “Iš’o medo u dućan”…. Sjećam se arhaičnog pozdravljanja i odzdravljanja starih Trešnjevčana s “ljubim ruke, milostiva”, “moj naklon”, “živili”… dede koji na putu od kuće do Placa desetak puta skidao šešir na pozdrav ili ovlaš dodiruje obod uz blagi naklon.

Potaknuta sam na ovo razmišljanje epidemijom lošeg odgoja, prepotencije i samodostatnosti mladih u mom starom kvartu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčanka Katarina je ispričala kako je njen mladi, inače obrazovani susjed, ne pozdravlja jer je, kako kaže, baš ne poznaje. Gledao ju je tupo, a ona je zaključila da diploma prestižnog fakulteta nije garancija socijalne inteligencije. Također je primijetila da mladi pozdrav kao takav smatraju malograđanštinom, a ljude oko sebe ne primjećuju tako dugo dok im ne zatreba nešto.

Kao rješenje predlaže umjesto lektire - pročitati Bonton. Video ispod je naš dodatak cijeloj priči ;)

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike