Treća faza pročistača /

'Zagrepčane bi voda mogla koštati 120 kuna više!' A sve jer se Bandić zadužuje za 400 milijuna?

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

"Tijekom cijele izgradnje pročistača, cijena vode porasla je dosad za čak 300 posto"

15.7.2019.
14:40
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je prošli četvrtak na sjednici Gradske zagrebačke skupštine prihvaćen zaključak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o sklapanju sporazuma o razumijevanju vezanom uz pripreme projekta dogradnje centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba na treći stupanj pročišćavanja, zagrebački gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Ive Jospipovića "Naprijed Hrvatska", kaže kako će Zagrepčanima poskupjeti voda nakon tog, po njemu štetnog ugovora.

Tim ugovorom Zagreb se zadužuje za 400 milijuna kuna, a poskupljenje vode i odvoza otpada očekuje se za koji mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom cijele izgradnje pročistača, cijena vode porasla je dosad za čak 300 posto", objasnio je Petek u intervjuu za 24 sata.

"Teret izgradnje vrijedne 400 milijuna kuna trebao je preuzeti koncesionar koji je u stranom vlasništvu, a Grad je to preuzeo na sebe. Teret servisiranja kredita če dakle pasti na leđa proračuna, tj. svih građana", govori Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesečnoj razini, to bi, prema njihovim procjenama trebalo biti povećanje od 100 do 120 kuna po kućanstvu. Zašto je to grad preuzeo na sebe, oporbenom zastupniku nije jasno s obzirom da je koncesionar imao 2 milijarde kuna dobiti i mogli su i sami financiratri treću fazu izgradnje pročistača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo