NEPRAVOMOĆNO OSLOBOĐEN / Zagrebački sud oslobodio 'hrvatskog Escobara': Nema dokaza da je prao novac

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud danas je nepravomoćno oslobodio Stjepana Prnjata u slučaju pranja novca.

5.9.2018.
13:39
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Županijski sud danas je nepravomoćno oslobodio Stjepana Prnjata, poznatog kao "hrvatski Escobar", optužbi za pranje novca, i to uslijed nedostatka dokaza.

Uz Prnjata, oslobođeni su i članovi njegove obitelji - majka i sestre - ali i Anđelka Vukojević. Nitko od njih danas se nije fizički pojavio na zagrebačkom sudu. Navedeni su bili optuženi u slučaju navodnog pranja novca, i to u iznosu od preko osam i pol milijuna eura te više od tri pol milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ovo je ponovljeni slučaj koji je proizašao iz talijanskoga - Prnjat je u Italiji osuđen na zatvorsku kaznu od 10 godina zbog trgovanja narkoticima. Kazna je izdržana u Italiji, a u Hrvatskoj su oslobođeni za pranje novca.

No, Vrhovni sud je ukinuo oslobađajuću presudu te sve vratio na početak. Nakon toga je proces iz Rijeke delegiran u Zagreb, gdje je danas objavljena nepravomoćna presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Prnjata se vodi još jedan proces - za krijumčarenje kokaina

Uz ovaj proces, Stjepan Prnjat osumnjičen je i za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, a početkom travnja je izručen Hrvatskoj. Prnjat (48) je hrvatski državljanin, a uhićen je 8. ožujka u Ljubljani tijekompolicijske akcije "Nana", usmjerene na razbijanje krijumčarskog lanca švercera kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj akciji je uhićeno šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

Prnjat je osumnjičen kao jedan od glavnih u tom lancu, a njegov slovenski odvjetnik ranije je isticao da se protivi izručenju zbog navodne "medijske hajke" koja se u vezi s njegovim slučajem vodi u Hrvatskoj te da smatra kako bi mu se moglo suditi i u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo