gošća indentantica zagrebačkog HNK / Zagrebački HNK misli i na nezaposlene: daju 50 posto popusta na ulaznice

HNK Zagreb za nezaposlene. Od petka svi koji su umjesto na radnom mjestu na Zavodu za zapošljavanje mogu dobiti popust na ulaznice od pedeset posto. Uskoro ćemo ovoj akciji razgovarati s intendanticom zagrebačkog HNK

13.5.2015.
22:56
VOYO logo

Od lipnja kreće program Hrvatskog narodnog kazališta u kojem će nezaposleni građani imati priliku kupiti ulaznice po upola nižoj cijeni.

Cijena ulaznice, ovisno o predstavi, kreće se od 50 do 160 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoje mjesto u kazalištu ulaznicu s popustom kupit ćete naravno na blagajni, a obavezno je pokazati potvrdu o nezaposlenosti.

Oni žele doći u kazalište - na repertoaru imaju šarolik izbor. Nezaposleni koji uspiju izdvojiti koju kunu imat će tako priliku da se zabave i svoju životnu dramu bar na trenutak zaborave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gošća RTL Direkta bila je intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč, koja je pobliže objasnila ovu temu.

Zašto ste pokrenuli ovu akciju? Je li to izraz solidarnosti teatra s onima koji su egzistencijalno ugroženi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kao što znate ljudi kod nas žive u vrlo teškim uvjetima, i upravo zato smo pokrenuli tu akciju, koja će našim nezaposlenim građanima koji žele ići u kazalište pružiti tu priliku. Time želimo izraziti svoju solidarnost tijekom ovog nezahvalnog vremena, jedne preduge tranzicije u kojoj smo se našli, tako da moramo biti socijalno osjetljivi i razumljivi prema ljudima koji ne mogu ići u kazalište."

Zašto mislite da je važno da se i nezaposleni kulturno uzdižu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa mi smo ustvari nacionalno kazalište, nešto što se u Njemačkoj zove Folks Theater, mi smo kazalište za sve naše građane. Želimo svima njima podijeliti sve naše priče, a mnoge od njih se tiču upravo i ovih problema koji nas sve skupa tište, i da ako već ne uspijevamo odgovoriti, da barem postavimo neka bitna pitanja. Mi imamo popuste za studente i za umirovljenike, ali čini mi se da je popust za nezaposlene iznimno važan. Kada ćemo biti u prilici, potrudit ćemo se osigurati im i besplatne karte, ali kako još uvijek nismo, zasad imaju osiguran popust od 50 %, znači njihove cijene kreću se od 50 do 160 kuna."

Tetar je odraz društva i djeluje prosvjetiteljski. Imate li vi na repertorau predstava koje pozivju na osobnu ili kolektivnu društvenu akciju, nešto bi nezaposlenima moglo biti korisno da se pokrenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo, primjerice neka stara Krležina djela, iako su pisana prije 90 godina, doista govore o nekim problemima koji postoje i u današnjem vremenu, koje govore o kamatarima, deložacijama, a tu su i opere i baleti koje pružaju i mogućnost zaborava u ovim teškim vremenima."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo