I dalje kaos u prometu, očekuju se nove oborine

'Sve službe Zagrebačkog holdinga dale su sve od sebe da komunalni sustav u gradu ovaj vikend funkcionira besprijekorno', poručio je Dušan Viro iz Zagrebačkog holdinga.

10.12.2012.
17:15
VOYO logo

''Želimo zamoliti građane budući se očekuju nove snježne padaline da naprave svoj dio posla sukladno komunalnom redu. Mi činimo sve sa svoje strane u području naše odgovornosti da eliminiramo postojeće naslage snijega. Pomoć građana nam je dragocjena kako bismo sve skupa priveli svrsi. Dakle, nesmetano funkcioniranje komunalnih službi u Gradu Zagrebu'', rekao je Dušan Viro.

Građani se također mole da zovu Holdingove hitne službe samo u iznimnim slučajevima. U subotu je tako bilo čak 400 poziva građana koji su pitali zašto nije otvorena Sljemenska cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više od 2.000 djelatnika zagrebačkog Holdinga u ovom trenutku radi na otklanjanju snijega i svih posljedica koje je on prouzročio u Gradu Zagrebu. Činimo sve da otklonimo sve nuspojave vremenskih nepogoda. 208 ekipa zimske službe ne može biti u svakom trenutku na dispoziciji za svaku cestu i ulicu. Postoje prioriteti'', kaže Viro.

''Meteorolozi najavljuju novi snježni val, pa jedan dio posada trenutno odmara, no oni će noćas ponovno raditi kako bi Zagreb sutra mogao normalno funkcionirati'', poručuje Alen Gospočić iz Zagrebačkih cesta. Podsjeća da su ovaj vikend na terenu bile sve raspoložive snage, koje su potrošile na tisuće i tisuće tona soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni gradski prijevoz, kao krvotok Grada Zagreba, preuzima veliku odgovornost da život u metropoli funkcionira kako treba, smatra Dubravko Baričević iz ZET-a. Ispričao je s kojim su se sve problemima nosili ovaj vikend.

''Kad ne treba, uvijek se sve poklopi. Kada se tramvaj pokvari jednostavno ga ne može pomaknuti, preskočiti ili zaobići. Jednostavno, iza njega se naslažu drugi tramvaji i onda imamo problem koji smo imali. Još kad se dogodi par istovremenih kvarova, jedan u Maksimirskoj, jedan u Ozaljskoj, jedan u Savskoj, dolazimo do problema kako sve riješiti istovremeno'', rekao je Baričević. No, kako nam javljaju čitatelji, promet u gradu još uvijek nije normaliziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čišćenje snijega ovaj se vikend uključila i Čistoća, radnici su radili dan i noć, a nastavit će do kada će trebati.

''U našu nadležnost spada čišćenje pješačkih zona, oko 100 tisuća kvadrata; zatim posipanje javnih stuba na 190 lokacija, čišćenje pješačkih hodnika, prilaza stubama i invalidskim prilazima na 69 lokacija i dostava soli u sanducima za potrebe gradskih četvrti na 195 lokacija'', nabrojao Vinko Vučić iz Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg čiste i djelatnici Zagrebparkinga. Krenuo se već u petak, čišćenjem javnih garaža, a u subotu su došla na red veća, ali i manja parkirališna mjesta. Koliko je do sada očišćeno i naplaćuje li Zagrebparking parkiranje pod snijegom nije poznato.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo