ZNAKOVITO I TKO STOJI IZA DOPISA / Zagrebačke vlasti objavile kako su megaprojektom dovedene pred zid. Investitor: 'Ako se obustavi tražit ćemo desetke milijuna eura'

Image

'Direktni troškovi iznose najmanje 42.372.526,00 kuna odnosno 5.623.801,00 eura, čemu treba pridodati ostale nespecificirane troškove i naknadu izgubljene dobiti koja će se naknadno obračunati ali se već sada može procijeniti u više desetaka milijuna eura', ističu u dopisu još u ožujku kojeg je Grad konačno proslijedio medijima

14.6.2023.
17:53
VOYO logo

 Na jugozapadu grada, uz Savu, planira se gradnja nebodera s 38 katova i pogledom na Jarun te još četiri manja nebodera u kojima će biti 340 stanova - projekt Rotor Jug, poznatiji pod nazivom mali Manhattan, koji izaziva polemike u stručnim krugovima, kojim nova gradska vlast nije baš najsretnija, ali po svemu sudeći morat će ga provesti.

Image
MEGAPROJEKT U ZAGREBU /

Grandiozna ideja nije zamrla smrću Bandića: Iz šikare će niknuti luksuzni kompleks! 'Tamo će nastati ogroman problem'

Image
MEGAPROJEKT U ZAGREBU /

Grandiozna ideja nije zamrla smrću Bandića: Iz šikare će niknuti luksuzni kompleks! 'Tamo će nastati ogroman problem'

"Urbanistički plan uređenja je izglasan još 2009. od strane Gradske skupštine. Ja da sam tada bio zastupnik, glasao protiv jer je apsolutno prevelika izgrađenost za to područje", kaže gradonačelnik Tomislav Tomašević. Ali, ističe i da bi odustajanje od njega Grad stajalo najmanje 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri mjeseca, Grad konačno otkrio što traže invenstitori

Nakon što se u medijima počelo postavljati pitanje zašto Tomašević sada podržava projekt protiv kojeg je bio glasan kada ga je podržala Skupština u kojoj su većinu držali HDZ i stranka Milana Bandića, Grad Zagreb je konačno proslijedio dopis iz ožujka kojim investitor, "poziva Grad Zagreb na ispunjenje ugovora i poštivanje zakonskih obveza", odnosno kolokvijalno bi se reklo prijeti tužbom.

Image

Nakon što je odvjetničko društvo koje nastupa u ime investitora, tvrtke Rotor Jug d.o.o. nabrojao ugovore koje je potpisao s Gradom, kao i odluke Grada kojima su planovi potvrđeni, upozoravaju da im Grad nanosi izravnu financijsku štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon što su detaljno nabrojali na čemu sve gube ili su već izgubili novac, jasno poručuju kako će biti prisiljeni pokrenuti postupak nadoknade štete.

Image

"Ovime Vam skrećemo pažnju da  ćemo u slučaju isteka građevinskih dozvola za prometnice zbog neispunjenja ugovornih obveza Grada Zagreba i obveza realizacije legitimnih očekivanja Investitora  koji upravo pokreće izgradnju zgrada u zonama, biti prisiljeni pokrenuti postupak naknade štete protiv Grada Zagreba koja šteta će obuhvaćati gore navedene direktne troškove Investitora kao i naknadu izgubljene dobiti gdje gore navedeni direktni troškovi iznose najmanje 42.372.526,00 kuna odnosno 5.623.801,00 eura, čemu treba pridodati ostale nespecificirane troškove i naknadu  izgubljene dobiti koja će se naknadno obračunati ali se već sada može procijeniti u više desetaka milijuna eura.", zaključuju te pozivaju Grad da poduzme sve potrebne mjere "kako ne bi došlo do kršenja ugovornih obveza".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo i tko potpisuje priopćenje

Priopćenje potpisuje odvjetnica Sanja Mihalić, iz odvjetničkog društva Mihalić i Pikija.  Kako piše Index, Sanja Mihalić je supruga HDZ-ovca Anđelka Mihalića,  i majka HDZ-ovca Filipa Mihalića, čije se bogatstvo našlo u središtu interesa javnosti nakon objave afere oko muljanja s covid testovima.

Na službenim stranicama projekta Jarun Panorama, a koje od nedavno više nisu aktivne, odvjetnica Mihalić navodi se kao druga osoba projekta, odmah ispod direktora, i to kao pravni savjetnik. Kako stoji na stranici, Mihalić surađuje s norveškim investitorima od 2010. godine, a njen glavni fokus je rješavanje pravnih pitanja, razvoj projekta te ishođenje potrebnih dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Mihalić se spominje u nekoliko sudskih spisa gdje je zastupala upravo tvrtku Rotor Jug pred sudovima u Hrvatskoj. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo