Zagreb postaje prava destinacija za gay turiste

Po uzoru na druge europske metropole, za dva tjedna u turističkim uredima i hotelima Zagreba po prvi puta će se pojaviti prvi pravi vodič za homoseksualce s 37 gay friendly mjesta diljem grada.

26.4.2010.
12:34
VOYO logo

Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja koje je brojalo samo 11 gay friendly lokacija i bilo tiskano u maloj nakladi, u ovogodišnjem vodiču, koji će biti distribuiran u pet tisuća primjeraka, moći će se naći čak 37 takvih mjesta u gradu.

Gay turisti na taj će način moći doznati u koji bar slobodno otići na piće, u kojim klubovima plesati, u kojim hostelima i apartmanima spavati, na koji festival ili party otići, u kojem frizerskom salonu se urediti, pa čak i kojim gay friendly taksijem se voziti, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da Zagreb godišnje posjeti oko 650 tisuća turista, a ako je pet posto populacije gay, pretpostavlja se da je takvih turista u hrvatskoj metropoli svake godine oko 30 tisuća.

Idejni je tvorac ovog vodiča, koji je prvenstveno namijenjen turistima, pa je i tiskan samo na engleskom jeziku, Kruno Pekas, a u realizaciji su sudjelovali udruga Queer Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Novo što smo primijenili ove godine je to što ćemo ga poslati u gay klubove i barove u Beogradu, Ljubljani, Budimpešti i Beču'', rekao je Pekas.

Iako Zagreb nije tolerantan poput Berlina ili Madrida, pa se gay turiste u vodiču upozorava da Zagrepčani još nisu spremni na poljupce istospolnih parova, ipak postoje mjesta gdje je takva populacija dobrodošla. Osim već poznatih gay okupljališta poput gCluba, Rusha i nekoliko sauna za muškarce, to su i gay friendly KIC u Preradovićevoj ulici, Booksa u Martićevoj, Kolaž u Amruševoj..., te mnogi drugi hosteli, hoteli i saloni za masažu, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002170497006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo