Zadovoljni Milanović ima dobre vijesti

'Nezaposlenost pada polako, rasta BDP-a preko noći neće biti, no ovo je prvi put da je ostvaren deficit manji od planiranog', rekao je premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade.

8.1.2015.
10:23
VOYO logo

"Procjena da je deficit manji od planiranog je jako dobra vijest. To znači da smo sami u stanju razumno upravljati sa svojim financijama. Ako se uspiju ispoštovati sve obaveze i potrošiti tri milijarde kuna manje znači da proračun za 2015. planiramo vrlo realno. Nezaposlenost pada polako, rasta BDP-a preko noći neće biti, no ovo je prvi puta da je ostvaren deficit manji od planiranog. Nije se to dogodilo samo od sebe, uštede su se dogodile u svim resorima, svatko je dao svoj doprinos", kazao je Milanović, javlja Dnevnik.hr.

Pred Vladom je i polugodišnja informacija Hrvatske narodne banke o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike. Prema toj informaciji koja se zasniva na privremenim nerevidiranim podacima, banke su u prvoj polovini 2014. ostvarile 1,6 milijardi kuna dobiti iz poslovanja prije oporezivanja što je za 310,3 milijuna kuna ili 24,6 posto više nego u prvoj polovini 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo