PUT MALOG HEROJA / Zabrinuta majka malog Tina: 'Ne možemo izmijeniti bolest s kojom je rođen i izbrisati je gumicom'

Image
Foto: Screenshot Facebook Put malog Heroja Tina.

Majka Tina, Vita Branković oglasila se na društvenim mrežama o bolesti svog sina. Tamo inače svakodnevno objavljuje napredak u liječenju malenog Tina, a u zadnjoj objavi zaprepaštena je nalazima vještačenja koji tvrde da Tin nije osoba s invaliditetom

21.2.2023.
14:54
Screenshot Facebook Put malog Heroja Tina.
VOYO logo

Prije godinu i pol izvještavali smo o malenom Tinu koji tada nije imao ni godinu dana, a bez kirurškog zahvata ne bi nikada mogao ni hodati.

Tin je sada nešto stariji, ima dvije godine, ali još je uvijek maleni dječak o kojem njegova majka Vita svakodnevno piše na Facebook stranici "Put malog Heroja Tina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je danas objavila status koji prenosimo u cijelosti:

"Ostala sam bez teksta, 28.11 smo bili na vještačenju, da ustanovimo koji je postotak tjelesnog oštećenja kod Tina. Imamo i liječničku potvrdu u kojoj piše da kod teške tjelesne invalidnosti kao što je Artrogripoza, nužno je s njim raditi, da održavamo pokretljivost zglobova, da se nebi okoštavalo. Ja se ne slažem s nalazom, na kojem piše da je Tin ZDRAVO DIJETE- ukupno tjelesno oštećenje je NULA donji ekstremiteti. Kod Tina je utvrđeno da postoji tjelesno oštećenje, teški invaliditet 4.stupnja(priznata prava). Pitam se po kojim nalazima je ustanovljeno njemu da nije invalid???? Bez obzira da još čekamo nalaz genetičara, ne možemo izmijeniti Tinovu bolest s kojom je rođen i izbrisati s gumicom. Mi ćemo se za svoja prava boriti", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je i vidljivo na fotografijama koje je njegova majka postavila, Tinu je 6. listopada prošle godine izdana potvrda u kojoj piše da dječak treba "njegu i skrb 24 sata dnevno te provođenje zadanog terapijskog programa i organizacije" dok u nastavku piše da će se "nastaviti konzervativno liječenje desnog koljena", stoji u liječničkoj potvrdi Centra za liječenje prirođenih i stečenih bolesti lokomotornog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, više od mjesec dana kasnije na vještačenju je utvrđeno da bez obzira na sve prethodno spomenuto, mali Tin ima "0% tjelesnog oštećenja" te ispada kao da je Tin zdravo dijete.

Kud sreće da je to stvarno tako, ali Tin nažalost mora na još operacija te i dalje nosi ortoze tako da sigurno nije dječak s nula posto oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo