Za turizam 8 posto PDV-a, a na autocestama vinjete

Budući ministar turizma Veljko Ostojić gostovao je u Dnevniku 3, gdje je otkrio neke od poteza koje će napraviti dolaskom na ministarsku funkciju.

8.12.2011.
10:38
VOYO logo

Budući ministar turizma Veljko Ostojić dolazi iz redova IDS-a, a prilikom gostovanja u Dnevniku 3 HTV-a otkrio je neke od prvih poteza za koje će se zauzimati.

Smatra da treba smanjiti PDV na turizam i to kako je to zatraženo iz te djelatnosti na konvenciji hotelijera. Tražit će od nove Vlade njegovo smanjenje sa sadašnjih 23 posto na osam do 10 posto kako bi turizam bio uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Treba postati investicijski atraktivniji, bolje komunicirati s tržištem, treba raditi bolje od konkurenata na Mediteranu, na kojem zauzimamo tek osmo mjesto od devet zemalja'', rekao je Ostojić.

Moguće i uvođenje vinjeta?

Također smatra da treba razmotriti uvođenje vinjeta, ali to pitanje treba sagledati kompleksno, kao što je i ta tematika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je Hrvatska zemlja za kvalitetan turizam u čijem će sklopu svoje oaze pronaći i elitni, ali i masovni turizam. Kvaliteta mora biti bazirana na posebnim doživljajima, emocijama, na svemu onome što život suvremenog čovjeka čini posebnim.

''Uspjet ćemo ako će naš gost doživjeti nešto čega će se sjećati cijeloga života'', rekao je i dodao kako smatra da je 2011. bila turistički uspješna i da treba težiti da 2012. bude barem takva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo