Nema više džaba, za posjet ovom otočiću morat ćete izdvojiti 10 kuna

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u Dubrovniku je potvrdio kako je postignut sporazum Nacionalnog parka Mljet i Dubrovačke biskupije o načinu korištenja zaštićenog područja.

20.6.2014.
7:12
VOYO logo

Prema dogovoru, Biskupija će osigurati stručno vodstvo i prijevoz turista na otočiću Sv. Marija, a Nacionalni park će za tu uslugu plaćati 10 kuna po turistu, što će odvajati od prihoda od prodaje ulaznica, piše Slobodna Dalmacija.

Nesporazumi riješeni

"Proteklih godina nije se dovoljno ulagalo u ovaj prostor, zbog različitih nesporazuma odugovlačilo se s vrlo važnim projektima koji imaju funkciju razvoja, ali i očuvanja prostora. Takav je primjer bio otočić Sveta Marija gdje su konačno riješeni nesporazumi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvoreni su preduvjeti da već ove godine krenemo u izgradnju velikog mosta na ulazu u Veliko jezero i pristaništa. Ukupna je investicija 7 milijuna kuna, ali tu nije kraj. Bit će još projekata u funkciji zaštite okoliša i za širu zajednicu, kako se ne bi ugrozilo temeljne fenomene", izjavio je Zmajlović, aludirajući na most na području Solina u NP Mljet te pristanište uz upravne prostore NP Mljet.

- Samo u protekle dvije godine u RH investirano je više od 115 milijuna kuna u zaštićena područja, a sljedeće godine planirano je još 120 milijuna. Paralelno se radi na projektima koji će od 2014. do 2020. u tom segmentu osigurati povlačenje više od 800 milijuna kuna – najavio je ministar okoliša. Dodao je kako svaki Nacionalni park, pa tako i mljetski, mora komunicirati s lokalnom zajednicom, točnije s vlasnicima zemljišta unutar zaštićenog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo