ZA POLUDJETI, ALI I ZA BANKROTIRATI: / Splićanka se tri puta testirala na koronavirus i svaki put dobila - drugačiji rezultat!?

Image

Dalmatinka je čula da antigenski test na kojem je prethodno bila može biti potpuno nepouzdan pa se odlučila testirati na 'Higijenskom', što je platila još dodatnih 700 kuna

11.12.2020.
12:03
VOYO logo

Još kada se na početku epidemije koronavirusa krenulo s testiranjem, izašle su informacije da testovi nisu baš u potpunosti pouzdani. Priče ljudi kojima su različiti testovi pokazali različite rezultate izašle su u javnost pa su stručnjaci objašnjavali zašto je to tako.

Isto je doživjela i Splićanka koja se prošlog tjedna vratila iz Engleske u Dalmaciju. Žena je morala imati negativni test na koronu kako bi uopće mogla putovati u Hrvatsku pa se testirala u Engleskoj. Rezultat PCR testa bio je negativan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je žena ispričala za portal Dalmacija danas, za vrijeme putovanja bila je u kontaktu s ljudima te nije bila sigurna je li se putem možda zarazila. Potom je, dolaskom u Hrvatsku, htjela otkloniti tu mogućnost kako ne bi ugrozila obitelj.

Image
IZOLACIJA MOŽE TRAJATI I 20 DANA: /

Epidemiolog Bernard Kaić objasnio zašto se produljuje na toliko, ali i na koje simptome obavezno trebate pripaziti

Image
IZOLACIJA MOŽE TRAJATI I 20 DANA: /

Epidemiolog Bernard Kaić objasnio zašto se produljuje na toliko, ali i na koje simptome obavezno trebate pripaziti

U Hrvatskoj je prvo dobila pozitivne rezultate...

"Odlučila sam se na privatno brzo antigensko testiranje na Covid-19. Iz privatne tvrtke rekli su mi da se nalazi čekaju 15 minuta. Prvo svi smo bili naručeni u 19 sati navečer. Bili su zbog toga poprilični redovi i gužva. Pitali su me imam li simptome i rekla sam da nemam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na to, uzeli su mi bris, a rezultati su mi stigli za više od dva sata. Test sam platila 250 kuna. Nazvali su me telefonom i rekli da mi je test pozitivan i da se javim svome liječniku. Rezultate sam dobila mailom u PDF formatu", opisala je Splićanka nedavnu situaciju za Dalmacija danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...opet se testirala i rezultati su bili negativni

Dalmatinka je čula da antigenski test na kojem je prethodno bila može biti potpuno nepouzdan. Zato se odlučila testirati na "Higijenskom", što je platila još dodatnih 700 kuna.

"Treći test mi je bio negativan. Međutim, u zgradi Nastavnog zavoda čudili su se zašto su me pristali antigenski testirati ako nisam imala simptome. Kako sam naknadno saznala, takvi se testovi najčešće pokažu lažno pozitivnima", rekla je za Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo