TKO JE SVE ZNAO / Za Plenkovićevu odluku znali su samo najuži suradnici

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izvori iz HDZ-a rekli su da ni s kim još ništa nije dogovoreno

28.4.2017.
7:55
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sinoć je Klub HDZ-a odmah počeo prikupljati potpise za smjenu Bože Petrova s pozicije šefa Sabora, ali i za novu parlamentarnu većinu. No, da će Plenković smijeniti Mostove ministre budu li protiv Marića navodno je znao tek najuži krug njegovih suradnika, piše Večernji list

Osim, Gordana Jandrokovića i Davora Božinovića i možda još kojeg suradnika, za taj je potez znao i Milijan Brkić, Plenkovićev stranački zamjenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je, očito, preko Brkića, koji podržava raskid suradnje s Mostom i novo preslaganje  htio osigurati podršku stranačke desnice. Noć prije dramatične sjednice Vlade kod Plenkovića je u Banskim dvorima na konzultacijama bio šef IDS-a Boris Miletić, što znači da je Plenković unaprijed počeo razgovore s potencijalnim partnerima.

Izvori iz HDZ-a rekli su da ni s kim još ništa nije dogovoreno, piše Večernji list. Plenković danas započinje pregovore s potencijalnim novim partnerima, navodno prvo sa Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esih koji nisu voljni dati potpise. Hasanbegović ne daje bianco potpis, dok Bruna Esih ne želi ga uopće dati za formiranje nove saborske većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo