spašavanje i prevencija / Za njih nema godišnjeg: HGSS-ovci sanirali opasni slap na Mrežnici koji je umalo usmrtio djevojčicu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HGSS-ovci nisu samo tragali za nestalima već i radili na prevenciji. Kako javljaju, sudjelovali su na osiguranju sanacije i na samoj sanaciji odlomljenog dijela slapa na rijeci Mrežnici

11.8.2018.
9:46
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Karlovački HGSS-ovci su na području Mahična tragali za nestalom ženskom osobom, no ova potraga nije imala sretan završetak. Nesretna žena pronađena je mrtva.

Ova ih je potraga, navode u HGSS-u, alarmirala u srijedu no nažalost, nije završila onako kako se nadala obitelj pokojne i oni koji su je tražili. Više sreće imao je 84-godišnjak koji je jučer odlutao na području Krnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U poslijepodnevnim satima zaprimili smo dojavu od Centra 112 o nestanku starije muške osobe na području naselja Poljane Vojničke i Grabovac Vojnički koji su u sastavu Općine Krnjak. Tijekom četvrtka osoba se udaljila s adrese stanovanja za kojom je tragala zabrinuta rodbina i brojni poznanici iz sela. Oko 12 sati alarmirana je HGSS stanica Karlovac te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, a nedugo nakon izlaska na teren osoba je pronađena živa", izvijestili su iz HGSS-a. 

HGSS-ovci nisu samo tragali za nestalima već i radili na prevenciji. Kako javljaju, sudjelovali su na osiguranju sanacije i na samoj sanaciji odlomljenog dijela slapa na rijeci Mrežnici u Zvečaju. Tamo se, podsjetimo, 22. srpnja odvijala prava drama u kojoj je u posljednji trenutak spašen život djevojčici osnovnoškolske dobi. Dijete je nogom upalo u dio koji je puknuo pa se odlomio još prošle godine, noga joj je propala i zaglavila se. Nije mogla van, a voda joj je nadirala do glave. Dijete je spašeno zahvaljujući prisebnosti kupača i djelatnicima hitne pomoći koji su brzo reagirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je slap, zahvaljujući pomoći gorskih spasitelj, ipak sigurniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo