liječnici oduševljeni / Za nekoliko dana slavi 1. rođendan: djevojčica koja je u Hrvatskoj prva primila lijek Spinrazu, čudesno se oporavlja!

Maše rukama, smije se, guguće. Toga ne bi bilo da mala Tea, oboljela od spinalne mišićne atrofije tipa 1, nije dobila lijek Spinrazu

29.3.2018.
19:15
VOYO logo

Liječenje nastavlja Tea Matijević, prva od četvero mališana, koja je dobila lijek Spinrazu. Njezinim napretkom oduševljeni su i sami liječnici. Do sada je primila četiri doze, a po novu kreće idući tjedan.

Maše rukama, smije se, guguće. Toga ne bi bilo da mala Tea, oboljela od spinalne mišićne atrofije tipa 1, nije dobila lijek Spinrazu. Idući tjedan ide po novu dozu lijeka, koji joj je dalje odobren. Na KBC-u Zagreb službeno ništa ne govore, pozivaju se na Zaštitu prava pacijenata pa ne žele iznositi podatke o Teinu zdravlju. No, njezina mama uspjeh u liječenju vidi svakodnevno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najbolji napredak je s njezinim rukama, koje prije nije uopće pomicala u ramenima, sada ipak ih diže pomiče", sretna je Teina majka, Ivona Matijević.

Njezine sestrice Ela i Lea je obožavaju. A ona im tu ljubav osmijehom vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tea je zaigrana, vidi se iz priloženog da rukama stalno nešto radi, vesela je voli seke čupati i tako, dobra je", nadodaje majka. Tea još uvijek samostalno diše, a njezina obitelj uvjerena je da će joj lijek Spinraza, koji je prvi put dobila sa šest mjeseci pomoći da još više napreduje.

Teina obitelj uskoro će imati još jedan razlog za slavlje. Za nekoliko dana Tea će proslaviti prvi rođendan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo