Stipendije Grada Zagreba / Za deficitarne smjerove: Učenici koji upišu ova zanimanja mogu dobiti stipendiju od 39.000 kuna

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nakon završetka školovanja stipendist je dužan raditi na području Grada Zagreba

5.7.2019.
21:32
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo


Vrijeme je upisa u srednje škole, a jedna od mjera kojima se nastoji potaknuti učenike na upis u strukovne škole jesu stipendije. Grad Zagreb već je obavio popis deficitarnih smjerova čiji će učenici sljedeće školske godine moći konkurirati za stipendiju za deficitarna obrtnička zanimanja, prenosi Srednja.hr.

Kao i svake godine Zagreb će dijeliti stipendije srednjoškolcima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Stipendija se dodjeljuje tijekom deset mjeseci školske godine i za učenike prvih razreda iznosi 1000 kuna, drugih 1300, a za učenike trećih razreda 1600 kuna mjesečno. Riječ je dakle o 39.000 kuna  za sve tri godine školovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipendije se mogu dobiti za zanimanja:  alatničar, armirač, autolakirer, autolimar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, fasader, instalater kućnih instalacija, kemijski čistač, keramičar-oblagač, krojač, krovopokrivač i izolater, ličilac-soboslikar, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, podopolagač, staklar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

Kriterija za dodjelu stipendije Grada Zagreba dosadašnjih godina bilo je samo nekoliko: uzima se u obzir uspjeh u sedmom i osmom razredu osnovne škole, postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom osnovnog školovanja 
te socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji učenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka školovanja stipendist je dužan raditi na području Grada Zagreba odnosno, uz suglasnost davatelja stipendije, na području Hrvatske, najmanje onoliko vremena koliko je primao stipendiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo