GRAD IZDVAJA 30 MILIJUNA KUNA ZA STUDENTSKI DOM /

Za 18 mjeseci svi studenti u Dubrovniku će imati smještaj

Image
Foto: Vedran Pervan

Sjednica Gradskog vijeća, 18. po redu, održava se danas u Velikoj vijećnici, a ne dnevnom redu su samo dvije točke. Radi se o Prijedlogu zaključka o prihvaćanju teksta Sporazuma o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku i Prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima.

7.4.2016.
12:25
Vedran Pervan
VOYO logo

Prema riječima predsjednika Vijeća Mata Frankovića, danas istječe rok da Sveučilište do podne dostavi Sporazum o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku pa je sjednica sazvana brzo i u kraćem roku no što je to inače slučaj.

'Srđevac' Ljubomir Nikolić predložio je skidanje točke o autobuserima s dnevnog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osobno sam član Povjerenstva. Na Povjerenstvu smo donijeli jedan zaključak, a potom su se gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik Vijeća Mato Franković sastali s predstavnicima agencija i donijeli nešto drugo. Dobili smo materijale niti 24 sata prije sjednice. Mene osobno to vrijeđa, kao člana Povjerenstva i kao gradskog vijećnika,' izjavio je, na što je predsjednik Vijeća, kao predlagatelj, kazao kako Odluka nije promijenjena nego je dodatno pojašnjena kako ne bi došlo do zloupotrebe te kako će se njome u gradsku kasu uprihodovati dodatnih milijun kuna. Točka nije dobila dovoljan broj glasova da bi se skinula s dnevnog reda.

I HSU-ova Olga Muratti složila se s Nikolićem te osudila brzopleto donošenje točaka koje nisu hitne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drago mi je ovo što sam čula kod predlaganja dodatnih točaka. Drago mi je da još netko razmišlja kao ja. Drago mi je da shvaća što znači brzopleto stavljanje točaka na dnevni red bez da smo imali mogućnost davati amandmane i raspravljati jer je to unaprijed sve ono što ide mimo utvrđene procedure. To nikad neće dobro završiti, a primjer za to je Odluka o autotaksi prijevozu za koju i danas imamo nekakve dopune i izmjene. Sve ono što ide po hitnom postupku, a nije hitno i ne trbea biti, jer imamo dovoljno službi i strunjaka u Gradu, da kvalitetno i navrijeme pripreme materijale,' kazala je Muratti.

Više pročitajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo