VULGARNI ISTARSKI NAČELNIK, KOJI JE IZVRIJEĐAO NOVINARKU, ISTUPIO IZ IDS-A: / 'Povukao je jedini moralan i ispravan potez'

Image
Foto: Općina Tar-Vabriga

Načelnik istarske općine Tar-Vabriga, IDS-ov Nivio Stojnić jučer je novinarki Glasa Istre poručio da mu “popuši k…” nakon što ga je pitala o nepravilnostima u imovinskoj kartici

13.2.2020.
19:38
Općina Tar-Vabriga
VOYO logo

Načelnik općine Tar-Vabriga Nivio Stojnić pisanom je izjavom u četvrtak popodne istupio iz IDS-a, potvrdio je novinarima večeras glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza.

"Sukladno članku 10 stranačkog statuta njegovo članstvo prestaje današnjim danom brisanjem iz registra članova. Takvom odlukom Stojnić je povukao jedini moralan i ispravan potez", istaknuo je Sponza i dodao da sada nema potrebe za sazivanjem IDS-ove podružnice u općini Tar Vabriga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSTAČKO PONAŠANJE NAČELNIKA U ISTRI: /

Novinarki lokalnog lista na pitanje o imovinskoj kartici odgovorio s 'popuši mi ku*ac!'

Image
PROSTAČKO PONAŠANJE NAČELNIKA U ISTRI: /

Novinarki lokalnog lista na pitanje o imovinskoj kartici odgovorio s 'popuši mi ku*ac!'

Glavni tajnik IDS-a ponovio je kako je Stojnić novinarki Glasa Istre tijekom dana uputio javnu ispriku čime je, kako je rekao "pokazao da je svjestan težine svojeg istupa".

Načelnik Stojnić jučer je novinarki poručio da mu “popuši k…” nakon što ga je pitala o nepravilnostima u imovinskoj kartici. Danas se priopćenjem ispričao njoj, ali i cijeloj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao se

“Ovim se putem želim javno ispričati novinarki Glasa Istre Chiari Bilić na mojim neprimjerenim riječima u našem jučerašnjem telefonskom razgovoru. Ispričavam se njoj, redakciji i cjelokupnoj javnosti što sam koristio neprimjereni rječnik kojim se kao javna osoba koju su izabrali građani ne bih smio služiti. Neću objašnjavati pozadinu cijele priče, ni zašto sam se osjetio isprovociranim, jer – priznajem – nema opravdanja za takve riječi.

Žao mi je da se novinarka Chiara Bilić osjeća pogođenom i nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati. Također, ujedno se ispričavam i svim ženama. Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički i uvredljiv prema ženama, što mi nikako nije bila namjera”, poručio je Stojnić, a Glas Istre je prenio njegovu ispriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema što skrivati

Što se tiče pitanja o imovini koje ga je isprovociralo, Stojnić je poručio da nema što skrivati.

“Nisam nikome ništa uzeo, a za mnogo toga što posjedujem zahvaljujem svojim vrijednim roditeljima. Žao mi je što nisam u potpunosti pravilno ispunio svoju imovinsku karticu, ali tko radi taj i griješi. Ne radi se o namjernom propustu. Time se bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i uvjeren sam da će dobro odraditi svoj posao”, poručio je Stojnić, te dodao kako je na raspolaganju svojoj stranci, koja će odlučiti o njegovu statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo