VRUĆINE NE STAJU: / Nakon kratkog osvježenja, od idućeg tjedna temperature opet skaču, evo što točno najavljuje Vakula

Image
Foto: PIXSELL

Iako su posljednji dani po mjerenjima temperatura bili među najtoplijima te su ponegdje rušeni rekordi, meteorolog Zoran Vakula tvrdi kako vrućinama nije kraj.

13.7.2017.
10:16
PIXSELL
VOYO logo

Prema Vakulinoj prognozi, u kopnenom području od danas do ponedjeljka uglavnom neće biti jako vruće, a na Jadranu će se vrući niz dana s temperaturom iznad 30 nastaviti. S tim da će u nedjelju i ponedjeljak vjerojatno temperatura zraka uglavnom biti malo niža od 30 °C.

Za razliku od temperature, koja će se sniziti, i zraka i mora, vjetar će biti jači nego prošlih dana, osobito bura podno Velebita, pa će biti teškoća u prometu obalom, vjerojatno najviše potkraj četvrtka i u prvom dijelu petka, pa u prvom dijelu subote, te ponovno izraženije u subotu navečer i tijekom nedjelje, kada je sporadično jaka bura, gdjegod i s olujnim udarima, najvjerojatnija i na srednjem i južnom Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kopnu će do nedjelje povremeno biti vjetrovito, uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz koji će poslijepodnevna temperatura zraka biti većinom od 5 do 10 °C niža nego prošloga vikenda i početkom ovoga tjedna.

Moguća je i poneka kišna kap, pa i poneki pljusak, ali slabije izražen od onih nedavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem tjednu temeprature ponovno rastu. Razdoblje niže temperature zraka, na kopnu ponegdje i zamjetnije svježine, neće biti dugotrajno. Već početkom novoga tjedna temperatura zraka ponovno će rasti pa će od srijede opet u mnogim mjestima biti i oko 35 °C, pri čemu će oborine i dalje biti većinom malo, na Jadranu često i nimalo, tvrdi Vakula navodeći kako se iznadprosječno toplo i uglavnom sušno ljeto nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo