Vrućine bi mogle odgoditi početak nastave

Nastave li se velike vrućine, učenici osnovnih škola u Slavoniji na nastavu će tek polovicom rujna, a u Splitu i Zadru već su donijeli takvu odluku.

25.8.2011.
16:30
VOYO logo

Osim većih računa za struju i vodu, vrućine bi mogle imati i neke druge posljedice za život stanovnika istočne Slavonije, poglavito školaraca i njihovih roditelja.

"Vidjet ćemo kakve će prognoze biti sljedećega tjedna i situaciju na osječkom području. Još je rano govoriti može li se zbog vrućina odgoditi početak školske godine u osnovnim školama, iako bi se mnoga djeca razveselila da sad to kažem", odgovorio je gradonačelnik Krešimir Bubalo, upitan mogu li vrućine odgoditi početak školske godine planiran za 5. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje Bonnaci, glasnogovornik Ministarstva obrazovanja, potvrdio je kako su Splitska i Zadarska županija odlučile nastavu početi tjedan dana poslije.

"Početak školske godine nije striktna kategorija, dovoljan je jedan potpis i svaka županija može odlučiti kad će je započeti. Žele li osnivači škola, grad i županija, odgodu, trebaju nam uputiti zahtjev s obrazloženjem. Nema razloga da vrućine ne budu razuman razlog zbog kojeg bi se eventualno odgodila nastava", kaže Bonnaci za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ksenija Zbožil, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, kaže da pomicanja nastave u srednjim školama neće biti.

Vezani članci:

arti-201108250364006 arti-201108230367006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo