VRSNI NEUROKIRURG KOJI JE SMIJENJEN JER JE PRIJAVIO KORUPCIJU POSTAO LIJEČNIK OPĆE PRAKSE: / 'Tu mi je super'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Ne osjećam se degradirano i ne mislim da sam za nešto uskraćen. U neurokirurgiji sam dao svoj maksimum, sve sam vidio i sve sam probao, tako da mislim da sam neurokirurgiju zaokružio.

12.2.2019.
12:00
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Dr. Dinko Štimac (53) neurokirurg iz Gerova koji je lani smijenjen s mjesta predstojnika Klinike za neurokirurgiju KBC-u Rijeka nakon što je prijavio liječnike za korupciju i nesavjesno liječenje, od ovog ponedjeljka radi u Domu zdravlja Čabar kao liječnik opće prakse.

"Odlično sam, sad sam svoj na svome. Super mi je raditi ovdje, poznajem medicinske kolege, liječnica mi je susjeda, medicinska sestra mi je školska kolegica, a pacijente poznajem sve, kazao je dodajući kako je objeručke prihvatio taj posao jer zbog njega ne miče obitelj iz životne sredine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDAN OD NAJPOZNATIJIH NEUROKIRURGA SVIJETA: /

'Mladi odlaze jer u Hrvatskoj nema reda i pravde'

Image
JEDAN OD NAJPOZNATIJIH NEUROKIRURGA SVIJETA: /

'Mladi odlaze jer u Hrvatskoj nema reda i pravde'

Jučer spasio život bebi, danas u drugoj ordinaciji

Tako će odsad liječnik, koji je još u petak obavio zadnju operaciju i to na tek dan staroj bebi te joj tako spasio život, brinuti o 1300 pacijenata Čabra i Prezida.

Na pitanje osjeća li se degradirano, taj vrsni neurokirurg nakon 23 godine rada za 24sata odgovara: "Ne osjećam se degradirano i ne mislim da sam za nešto uskraćen. U neurokirurgiji sam dao svoj maksimum, sve sam vidio i sve sam probao, tako da mislim da sam neurokirurgiju zaokružio. Meni je samo žao neurokirurških pacijenata, ali što se mene tiče ne žalim ni za čim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak u državni sustav - ne želi

Tijekom karijere je uz operacije djece obavljao i najzahtjevnije operacije arterijskovenske malformacije od kojih, kaže, gorih i stresnijih nema. No, nakon svega što je prošao u državnom sustavu, ondje se više ne bi vratio zbog lošeg sustava i politike onih koji ga vode.

"Ne valja to što postavljaju isključivo podobne, svoje kadrove, jednostavno ako niste igrač i niste vodnik vladajuće stranke bit ćete marginalizirani", govori dr. Štimac ističući kako je svjestan da tako nije samo u zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo