i turisti oduševljeni / Vrlo zanimljivo: U Međimurju samoposluživanje i samoplaćanje jabuka!

Image
Foto: eMeđimurje

Turisti, odnosno kupci iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije puni su pohvale na ovakav način kupnje i plaćanja jabuke

24.9.2018.
14:25
eMeđimurje
VOYO logo

Zaustavite se kod Dobranića, dođete do police ili štanda, izaberete koje i koliko jabuka želite ponijeti, pogledate cjenik, izračunate i zbrojeni iznos novca ubacite u sandučić koji se nalazi na zidu obiteljske kuće. Do sada nismo nigdje na(i)šli, pak smatramo jedinstvenim primjerom u Međimurju, a moguće i u Hrvatskoj, to što je ponudio i nudi najpoznatiji i najpriznatiji međimurski proizvođač jabuka Mladen Dobranić iz Brezovca, pak ako negdje postoji nešto takvo, onda ovo treba uzeti kao još jedan dobar i svakako lijep primjer u Hrvatskoj, piše eMeđimurje.hr.

Na ulazu u svoje dvorište, Dobranić je postavio llijepo, od drva izrađenu policu (štand) na kojoj su izložene i na prodaju ponuđene njegove lijepe i ukusne jabuke. I ništa novo, reklo bi se. Ali Mladen ne stoji kod štanda i ne čeka kupce, kako bi im prodao i naplatio jabuke. Dosjetio se i složio svojevrsnu samoposluživanje i samoplaćanje jabuka, a to znači kupac izabere i uzme jabuke koje i koliko želi, iz priloženog cjenika vidi koliko to stoji, pomnoži ili zbroji, te novce stavi u poštanski sandučić na zidu kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da kupac ima novčanice kako ne bi trebalo nešto vratiti. Dakle, ako kupi 3 vrećice jabuka treba imati 60 kuna, ili ako kupi 4 vrećice onda treba imati 80 kuna, a ne novčanicu od 100 ili 200 kuna itd. Jednostavno i praktično. I sada bi se pomislilo kako će netko jabuke uzeti, a ne platiti, jer toga trenutka je Dobarnić u voćnjaku, LAGu ili nekom drugom mjestu i poslu.

"Do sada nije bilo slučaja kako bi netko jabuke uzeo, a ne bi platio. Upravo obrnuto, u sandučiću sam našao koju kunu ‘tringelta’", kaže Dobranić, zadovoljan i ponosan na svoj ‘EU projekt u malom Brezovcu'. Turisti, odnosno kupci iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije s kojima smo razgovarali, puni su pohvale na ovakav način kupnje i plaćanja jabuke i vjeruju kako će se ovo proširiti i na druge dijelove Hrvatske i tako pokazati ostatku Europe, kako i Hrvati mogu ono što mnogi smatraju nemogućim u državi koja je percipirana gotovo ‘lopovskom’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije to sve od Dobranića, vrijednog i domišljatog

Ovih dana najturističkija međimurska i jedna od najturističkijih kontinentalih općina Sveti Martin na Muri, puna je turista i gostiju koji konzumiraju sve ljepote rane jeseni, a OPG Dobranić pored spomenute zanimljivosti nudi i druge sadržaje. U ovo lijepo vrijeme svakodnevno ubire jabuke, melje ih te na starinskoj preši stiskanjem stvara jabučnicu ili jabučni sok, kako se uzme ili želi čuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prešam samo kvalitetne i zdrave jabuke, ovog trenutka to je zlatni delišes, najbolja jabuka ‘u Hrvata’, koja daje i najukusniji i najplemenitiji voćni sok ili jabučnicu. Potrošači su vrlo zadovoljni, a sve što ne prodam pretvaram u jabučni ocat kojeg ljudi jako cijene i vole", govori Dobranić, meljući jabuke, koje već svojim izgledom potvrđuju kakvoću, piše eMeđimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo