VRHOVNI SUD PRIHVATIO ŽALBU USKOKA I ODLUČIO: / Za Zsolta Hernadija ipak na snazi ostaje istražni zatvor

Image
Foto: Profimedia

'Razlozi zbog kojih je istražni zatvor bio određen i nadalje postoje, a postoje i zakonski uvjeti za njegovo određivanje', naveo je Vrhovni sud

17.3.2020.
10:07
Profimedia
VOYO logo

Zsoltu Hernadiju, šefu mađarskog MOL-a, koji je u odsutnosti nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog toga što je bivšem premijeru Ivi Sanaderu ponudio 10 milijuna eura mita da bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom, ipak će na snazi ostati istražni zatvor, piše u utorak Večernji list.

Odlučio je tako Vrhovni sud, prihvativši žalbu Uskoka, navodi dnevnik. Nakon što je nepravomoćno osuđen, Hernadiju je vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić produljilo istražni zatvor, koji mu je bio određen zbog opasnosti od bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZSOLTU HERNADIJU UKINULI SU ZATVOR: /

Tjeralica za bivšim direktorom MOL-a možda će biti povučena

Image
ZSOLTU HERNADIJU UKINULI SU ZATVOR: /

Tjeralica za bivšim direktorom MOL-a možda će biti povučena

Vrhovni sud: 'Određen mu je istražni zatvor jer je u bijegu i nije dostupan hrvatskom pravosuđu'

Njegova obrana tražila je da se istražni zatvor opozove, a njihovu zahtjevu udovoljilo je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, koje je smatralo da razlozi za određivanje istražnog zatvora više ne postoje.

Image
Image

A photograph taken on October 30, 2019 shows Hungarian energy group MOL's CEO and Chairman of the Board of Directors Zsolt Hernadi at the residence of the prime minister office prior to a joint press conference with Russian President and his host Hungarian Prime Minister, in Budapest. A Croatian court sentenced former prime minister Ivo Sanader to six years in jail and the boss of Hungary's MOL energy group Hernadi to two years for bribery on December 30, 2019., Image: 490347326, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Na tu se odluku žalio Uskok kojem je Vrhovni sud dao za pravo. U obrazloženju svoje odluke, Vrhovni sud navodi kako smatra kako nisu ispunjene zakonske pretpostavke za ukidanje istražnog zatvora Hernadiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još tijekom postupka optuženiku je određen istražni zatvor jer je u bijegu i nije dostupan hrvatskim pravosudnim tijelima. Razlozi zbog kojih je istražni zatvor bio određen i nadalje postoje, a postoje i zakonski uvjeti za njegovo određivanje", naveo je Vrhovni sud, donosi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo