PLJUSKA ZA DORH / Vrhovni sud odbio zahtjev Zlate Hrvoj Šipek u slučaju Veliki Agrokor

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića terete da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, prema optužnici, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV

12.1.2024.
14:06
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Vrhovni sud Republike Hrvatske, u kaznenom predmetu protiv okrivljenog Ivice Todorića i drugih, odlučujući o zahtjevu za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetništva Republike Hrvatske od 21. prosinca 2023., podignutom protiv pravomoćnog rješenja kojeg čine rješenje Županijskog suda u Zagrebu i rješenje Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske, odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske od 21. prosinca 2021.

Naime, Vrhovni sud odlučio je da zahtjev za zaštitu zakonitosti nije osnovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, početkom siječnja objavljeno je da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek podigla pred Vrhovnim sudom zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv odluka dvaju sudova u slučaju "Veliki Agrokor", u kojem je vještačenje poljske podružnice KPMG-a proglašeno nezakonitim.

U tužiteljstvu su naveli da je zahtjev za zaštitu zakonitosti podignut zbog povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića i 14 suoptuženika terete da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, prema optužnici, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.

U nastavku pogledajte cijeli dokument:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo