POMALO PRIPREMAJTE KIŠOBRANE /

Iskoristite vikend pred vama: Meteorolozi najavili značajniju promjenu vremena - evo kada stiže...

Značajnije pogoršanje s Atlantika stiže idućeg tjedna

1.10.2021.
7:53
VOYO logo

Iza nas je, u cjelini, razmjerno miran te iznadprosječno topao rujan. Osobito je toplina bila izražena sredinom mjeseca, koja je čak više nalikovala kolovozu. Česte su tada bile tridesetice, a u Kninu se išlo do najviših 34 °C.

Na jesen su nas pak podsjećala razmjerno svježa, u gorskim područjima u par navrata i hladna jutra te sve kraći svijetli dio dana. Oborina je uglavnom bila u manjku, a imali smo samo jednu pravu kišnu epizodu, doduše na Kvarneru lokalno, kao na Rabu, s ekstremnom količinom kiše, napisao je u svojoj prognozi meteorolog RTL-a Dorian Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u listopad ulazimo s pitomijim i za doba godine normalnijim vremenom. Bit će magle i sunca te prosječnih listopadskih temperatura kako nam jača utjecaj anticiklone sa zapada kontinenta. Novo, značajnije pogoršanje s Atlantika stiže idućeg tjedna.

Danas

Ujutro i prijepodne pretežno vedro, osobito uz Jadran, a nešto više zaostalih oblaka može biti u unutrašnjosti, osobito na istoku zemlje. Duž obale još ponegdje umjerena bura, ali ubrzo će sasvim oslabjeti. Jutro posvuda svježije, a u unutrašnjosti valja računati i na mjestimičnu maglu, češće po kotlinama i uz obale rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pučka prognoza za cijelu godinu! Pogledajte što nam sve donosi 2021. prema lokvarskom kalendaru

Image

Pučka prognoza za cijelu godinu! Pogledajte što nam sve donosi 2021. prema lokvarskom kalendaru

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice pa i pretežno sunčano. Prolazno oblačnije samo u Posavini. Bit će mirnije, ugodnije, temperatura malo viša, uglavnom oko 19-20 °C.

Na istoku zemlje još će kratko biti umjerene naoblake, ali će biti svakako sunčanije i malo toplije nego danas. Zapuhat će ponegdje i slab do povremeno umjeren jugoistočni vjetar.

U Dalmaciji sunčano, većinom i vedro, a nešto malo više oblaka može samo nakratko biti uz granicu s BiH te na krajnjem jugu. Uz tek slab maestral, temperatura oko 26 °C.

Na sjevernom Jadranu sunčano, mirno i opet toplije. Manje će porasti temperatura nego što će se ustvari tako činiti samim prestankom bure. Više oblaka može povremeno biti samo u gorju, ali ostaje suho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu

Idućih dana na kopnu prevladavajuće sunčano, u subotu ujutro prilično svježe i maglovito. No, već od nedjelje s početkom dugotrajnije južine slijedi osjetni porast temperature, posebice u vrlo topli ponedjeljak. Stizat će tada i sve više oblaka, ali kišovitije prilike se očekuju tek od utorka, samo u gorju i ranije.

Idućih dana na moru

Na Jadranu posvuda povoljna i topla subota, a zatim vrijeme po jakom i neugodnom jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to i obično biva, tmurni oblaci najprije će se skupljati oko Kvarnera, gdje već može pasti i malo kiše. Sve promjenjivije će zatim biti i drugdje, no oborina će češća pa i lokalno obilnija pasti na sjevernom dijelu, najizglednije u ponedjeljak te ponovno u srijedu, stoji u prognozi RTL-ova meteorologa Doriana Ribarića.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo