KAKVO VRIJEME! / Zima je, a temperature će rasti blizu 20 stupnjeva! Meteorologinja najavila dominaciju južine

Od petka će biti dominantna južina. Duž Jadrana, osobito sjevernog i srednjeg oblačnije, kao i u gorju gdje se može potkrasti koja kap kiše

15.2.2023.
9:06
VOYO logo

Danas i sutra očekuje nas većinom sunčano, a onda kreće južina uz koju će nam stizati sve više oblaka, ali i još topliji zrak, prognoza je RTL-ove meteorologinje Damjane Ćurkov Majaroš.

Prijepodne pretežno sunčano, na Jadranu i potpuno vedro, a ponegdje će u nizinama unutrašnjosti biti niskih oblaka. Na kopnu bez vjetra, a na moru će puhati slaba do umjerena bura. Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, često i sasvim vedro ili uz visoke oblake lijepog vremena. Vjetar će izostati, a najviša temperatura oko 10, 11 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će prevladavati sunčano, vjetar slab, a temperatura oko 10 stupnjeva. U Dalmaciji gotovo proljetne prilike - ostaje sunčano i vedro, vjetar će prema kraju dana sasvim oslabjeti, a temperatura će gotovo svugdje biti iznad 15 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno vedro. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura u gorskim predjelima između 7 i 11, a uz obalu i oko 15 °C.

Od petka će biti dominantna južina. Duž Jadrana, osobito sjevernog i srednjeg oblačnije, kao i u gorju gdje se može potkrasti koja kap kiše. Posvuda osjetno toplije, a temperature će na mjestima približiti brojci 20, prognozirala je Tea Blažević za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLA PROMJENA /

Dio Hrvatske u narančastom, ali napokon je manje hladno: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovih dana

Image
STIGLA PROMJENA /

Dio Hrvatske u narančastom, ali napokon je manje hladno: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovih dana

Idućih dana na kopnu

U četvrtak stabilno, tijekom dana i sunčano, ali ujutro i dio prijepodneva će biti magle i niskih oblaka. O zadržavanju naoblake će ovisiti dnevna temperatura - gdje se brzo izdigne bit će ugodno, drugdje svježije. Za vikend će južina uz oblake i rijetku kišu, dovući još topliji zrak - jutarnja temperatura će biti oko 5, 6 stupnjeva, a dnevna će nerijetko prelaziti 15.

Idućih dana na moru

Na Jadranu još u četvrtak stabilno, u početku i sasvim mirno pa će i uz samu obalu biti sumaglice ili magle, osobito oko zapadne Istre. Zatim će zapuhati jugo, a s njim će stizati i oblaci, povremeno će pasti i vrlo malo slabe kiše, a uz južinu će temperatura još rasti pa sve do kraja tjedna ostaje gotovo proljetno toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo