VRDOLJAK POTVRDIO NA TWITTERU: / 'HNS i IDS podržat će smjenu Bože Petrova!'

Image

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak objavio je na svom Twitter profilu da će podržati smjenu Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora.

28.4.2017.
10:25
VOYO logo

"Dat ćemo potpise za opoziv predsjednika Sabora zajedno s kolegama liberalima iz IDS-a. To naravno ne znači da ćemo podržati budućeg predsjednika!", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak je reagirao i na jutrošnje izjave smijenjenog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića.

"Pogledajte gdje vodi neodgovoran i krajnje opasan populizam ministra Orepića. Ovo ponašanje je prešlo svaku granicu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao političare da se smire

'Najprije bih pozvao svu politiku Hrvatske da se smiri, da se očuva identitet institucija Republike Hrvatske. Ovoj državi ne treba kaos. Imamo drugih problma i ništa nećemo napraviti ako sljedećih nekoliko dana prođe u optuživanjima koliko je netko loš, kriminalac ili ne', rekao je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak u Hrvatskom saboru.

Dodao je da kao saborski zastupnici i političari svi imaju odgovornost voditi zemlju te kako očekuje skori rasplet situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako HNS ne zaziva nove izbore jer će izazvati potpunu destabilizaciju zemlje. U preslagivanju, ponovio je Vrdoljak, HNS neće sudjelovati.

A o razrješenju predsjednika Hrvatskog Sabora, Bože Petrova, kazao je kako će glasati pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo još potpisali ali potpuno je prirodno potpisati razrješenje Bože Petrova. Nova većina se mora formirati. Ako koalicija više ne funkcionira predsjednik sabora mora sam otići, a premijer koji se odlučio na ovakav potez, mora u što skorije vrijeme dokazati da ima parlamentarnu većinu', poručio je Vrdoljak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo