URUČIO 'OTKAZ' / Vozač u Karlovcu dobio kaznu jer se nije vezao, a onda se pozivao na Ženevsku konvenciju, rezoluciju UN-a pa čak i Bibliju

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Muškarac (45) na sudu u Karlovcu osuđen je na kaznu od 130 eura za vožnju bez pojasa. U svojem prigovoru uručio je otkaz prekršajnom nalogu podignutom protiv njega, citirao Bibliju i apostolski dekret kao i niz drugih dokumenata i propisa koji nemaju veze s njegovim slučajem

26.10.2023.
14:00
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Muškarac (45) iz općine Čavle proglašen je krivim i kažnjen novčanom kaznom od 130 eura jer kao suvozač u teretnom vozilu nije bio vezan, piše KAportal.

Ovakvi slučajevi nisu nimalo neobični, no okrivljenik je u ovom slučaju Prekršajnom sudu u Karlovcu iznio nesvakidašnju obranu. Iako je u nju uložio značajan trud, sud u Karlovcu je ipak nije shvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv na sud nije primio nego mu ga je osobno uručila riječka policija. On se na sudu nije pojavio, ali je sudu uručio pisanu obranu koju je naslovio s 'Otkaz'.

Prekršajni nalog Policijske postaje Karlovac otkazuje se u cijelosti", napisao je okrivljenik pozivajući se na odredbe Zakona o obveznim odnosima, koji doduše, ne regulira prometne prekršaje. Prekršajni nalog on u svojoj obrani tretira kao ponudu za obveznicu, koju, dakle, ne prihvaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tužan vikend /

Protekli vikend jedan je od najgorih u godini. Više od 4 tisuće prometnih prekršaja i 7 izgubljenih života

Image
tužan vikend /

Protekli vikend jedan je od najgorih u godini. Više od 4 tisuće prometnih prekršaja i 7 izgubljenih života

"U nastavku prigovora okrivljenik dalje obrazlaže ponudu vezanu za obveznicu u kojoj nasumce citira Bibliju, zatim pojedine grane anglosaksonskog prava i to primjerice pomorsko pravo, korporativno pravo, ugovorno pravo, običajno pravo, a poziva se i na poštanske propise, rezolucije UN-a, Ženevsku konvenciju bez navođenja broja, zatim na Ministarstvo financija na engleskom jeziku bez preciziranja o kojoj se državi radi, kao i na apostolski dekret 'motu proprio' (dokument koji donosi papa ili monarh na vlastitu inicijativu) uz citiranje latinskih uzrečica i poslovica, koje nisu ni u kakvoj vezi s prekršajem za koji ga se tereti", napisali su na Općinskom sudu u Karlovcu.

Navode kako je okrivljenikova obrana iako nasumična i nerazumljiva, prihvaćena kao prigovor na činjenično stanje u spisu koji je dostavljen sudu na rješavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željeli su ga ispitati da iznese svoju obranu na sudu u Rijeci i u dva navrata u Karlovcu, ali se nije odazivao, pa su mu presudili novčanom kaznom.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Danas na granici sa Slovenijom. Vozač kamiona:'Gledali su mi dokumente i pitali kamo idem'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo