Vojković mora objasniti imenovanje neiskusnog direktora

Ministar financija, ali i šef Nadzornog odbora Croatia osiguranja zatražit će da se ispitaju okolnosti smjene Ivana Pavkovića s mjesta na koje je kasnije zasjeo Vojkovićev prijatelj Brajović.

27.1.2010.
0:36
VOYO logo

"Dobio sam pismo Ivana Pavkovića i zatražit ću da se ispitaju okolnosti njegove smjene i imenovanje novog direktora Sektora za pravne i opće poslove. Uostalom, to mi je dužnost kao predsjednika Nadzornog odbora", izjavio je ministar Ivan Šuker govoreći o Croatia osiguranju.

Tako će Hrvoje Vojković, iako je imenovanje njegova prijatelja Jovana Brajovića na mjesto prvog pravnika Croatije, formalnopravno "čisto", morati ga dodatno pojasniti Nadzornom odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavković je, piše Jutarnji list, smijenjen iako je imao 11 godina staža, položen pravosudni i javnobilježnički ispit, te status dragovoljca.

Teretili su ga činjenicom d anije upozorio na obavezu izmjena svih pravilnika u provođenju projekta optimizacije tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon smjene na njegovo je mjesto imenovan Brajović, Vojkovićev prijatelj koji je prošle godine u 42. godini diplomirao na Pravnom fakultetu.

Odmah potom zaposlen je kao direktor Službe za korporativnu sigurnost, a već 1. kolovoza je imenovan za direktora Sektora za pravne i opće poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001260047006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo