Voda došla do autoceste, zatvoreni pojedini izlazi!

Zbog obilne kiše koja pada danima, na cijelom području Brodsko-posavske županije proglašena je elementarna nepogoda.

2.6.2010.
9:36
VOYO logo

Kako je u srijedu u 7 sati izvijestio Hrvatski autoklub, na autocesti A3 Bregana - Lipovac, zbog vode na kolniku, na čvoru Slavonski Brod (istok) zatvoren je ulaz u smjeru Zagreba, te izlaz iz smjera Lipovca.

arti-201006010886006Zbog izlijevanja vode, za sav promet zatvorene su ceste: na karlovačkom području D 36, Karlovac-Jamnica u mjestu Koritinja, na sisačkom županijska cesta ŽC 3229 u mjestu Staro Selo Topusko, na bjelovarskom području Kreštelovac-Sokolovac i ŽC Dražica- Orlovac, na virovitičkom području ŽC Zokov Gaj-Bokšić Lug, u Požeško-slavonskoj županiji dionica D 38 Pakrac-Brestovac, u mjestu Orljavac, i kroz mjesta Buk, Resnik, Svilna, Kalenić, na slavonsko-brodskom području ŽC Ciglenik-Lužani, a na osječkom području Podgorač-Borovik i D 212 Zmajevac-Batina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla tri dana na tom je području palo čak 150 litara kiše po četvornome metru. Inače, zbog poplave su na području Brodsko-posavske županije u utorak počele evakuacije stanovnika, a područje je u utorak obišao i potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić. Kako javlja HRT, u poplavljena će područja u srijedu prijepodne doći i premijerka Jadranka Kosor i predsjednik RH Ivo Josipović.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji poplavljena je trećina polja pod usjevima, a najviše teškoća imaju stanovnici županjske Posavine. U Babinoj Gredi, zbog silovitog pritoka vode iz melioracijskih kanala, izlila se rječica Berava i poplavila obiteljske kuće, dvorišta i vrtove. Mještani i vatrogasci izgradili su 50-ak metara zečjeg nasipa, kojim sprečavaju daljnji prodor vode prema cesti i kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najnižem dijelu obale Bosuta u Vinkovcima također su cijelu noć gradili zečji nasip u Lovretićevoj ulici nakon što se rijeka izlila i poplavila cestu, podrume i dvorišta, na kojima je i do pola metra vode.

Prethodni članci:

arti-201006010644006 arti-201006010357006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo