Žao mi je HDZ-a, naiskrenije, ne za*ebavam se!

Aktualnoj vlasti u Hrvatskoj ne prijeti apsolutno nikakva opasnost.

25.2.2013.
9:54
VOYO logo

Nakon Tuđmanovih devedesetih i Sanaderovih dvijetisućitih, nisam vjerovao da ću ikad iti pomisliti napisati sljedeću rečenicu, ali eto došao je i taj dan. Dakle, žao mi je HDZ-a. Najiskrenije. Ne zajebavam se.

Putin? Kako da ne!

Koju drugu emociju razviti prema stranci kojoj je na čelu Tomislav Karamarko, čovjek koji će najvjerojatnije ostati zapamćen samo po jednom – u trenutku u kojem je narod potpuno isfrustriran situacijom u zemlji i Vladom koja joj je na čelu, on je kao vođa najjače oporbene stranke uspio postati najnepopularnije lice političke scene. Živcira naše građene mudroser Milanović, zajapureni Linić im ide na živce više i od Milanovića, ali i jedan i drugi Karamarku gledaju u leđa kad je ljestvica nepopularnosti u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je bivši obavještajac Karamarko onomad u Lisinskom preuzimao HDZ od Jadranke Kosor, mnogi je hrvatski kafićki analitičar, a i pokoji ozbiljniji, u njemu vidio novog Putina, koji će, kao Putin Rusiju, čvrstom rukom bivšeg agenta jednog dana povesti Hrvatsku u 21. stoljeće. Ljubitelji HDZ-a svršavali su na taj scenarij, a HDZ-ovi mrzitelji pribojavali se istog.

Karikaturu onog na što se fura

Ali kao i sve u ovoj državi što se voli furati na bijeli svijet, tako se i Karamarko sporim, ali sigurnim koracima pretvara u karikaturu onog na što se fura. Nit je Hrvatska Rusija, nit su naše obavještajne službe KGB, nit je Karamarko Putin. Uskoro se pokazalo da njegove "zajebane&opasne" kolege iz obavještajnih krugova s kojima je krenuo graditi novi HDZ imaju u najmanju ruku diskutabilne diplome, pa se svaki kafićki analitičar odmah zapitao – kakvi su to obavještajci kad ih može uhvatiti svaki novinar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je Karamarko Putin, vidjelo se prošlog tjedna kad se naš nesuđeni lider prepao Jadranke Kosor i njenog intervjua Globusu, pa pokrenuo cijeli cirkus oko njenog izbacivanja iz stranke. Čuj, prepao se Jadranke Kosor! Zvuči k'o vic.

Hrabro natrag u 20. stoljeće

O vođenju Hrvatske u 21. stoljeće, mislim da je glupo iti govoriti. Sa svojim papagajskim pozivanjem na Tuđmana i prizivanjem povratka HDZ-a u baraku, smjer kretanja je više nego jasan, pa Karamarka mirne duše možemo okrstiti političarom s jedinstvenim ciljem, a taj je da hrabro povede HDZ, a onda i Hrvatsku iz 21. u 20. stoljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako da ti nakon svega ovoga ne bude žao HDZ-a? Naravno, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe. Nije mi žao HDZ-a kao takvog, žao mi je situacije na našoj političkoj sceni do koje dovodi situacija s ovakvim HDZ-om.

Mnogi se mudrac prošlog tjedna, pogledavajući prema Bugarskoj u kojoj je pala Vlada zbog prosvjeda oko cijena struje, zapitao – kad će napokon Hrvati na ulice? Naravno, ne pitajući se što nakon što se sruši Vlada. Pa zaključio da su Hrvati jadni, pasivni, nikakvi i potpuno apatični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga da se oni u ovakvoj situaciji boje?

Teško se ne složiti s tim da su apatični, ali koji im je izbor i ako sruše ovu Vladu. Koja je to nova snaga koja će je naslijediti? Je li to Karamarko, je li to Lesar koji nepogrešivo slijedi javno mnijenje i kad je i kad nije u pravu, jesu li to veseljaci iz HDSSB-a ili bukači s ceste s instant-rješenjima potpuno nesvjesni onog što se naziva kompleksnost sustava?

Naravno, ekipa koja je trenutno na vlasti potpuno je svjesna ove situacije. Koga da se oni u ovakvoj situaciji boje? Da se boje narodnog bunta ili prosvjeda? Kakvih to? Posljednje ozbiljne je vodio živopisni Ivan Pernar i pretvorili su se u lakrdiju. Da se boje najjače opozicijske stranke koju predvodi nepopularni Tomislav Karamarko?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prst u uho i zapjevaj

Aktualnoj vlasti u Hrvatskoj ne prijeti apsolutno nikakva opasnost. Ne da se ne mora bojati nekakvog "događanja naroda", nego se, uz ovakvu oporbu i ovakav HDZ, ne mora bojati čak ni sljedećih izbora. Ukratko, mogu raditi što hoće i pritom pjevati s prstom u ušima. Nema šanse da odu s vlasti.

I upravo zato mi je žao HDZ-a. S ovakvim HDZ-om, HDZ-om koji predvođen Karamarkom srlja iz 21. u 20. stoljeće, ovaj narod nema niti privid nekakve alternative, a aktualna vlast nikakve konkurencije. Pa nam ostaje apatija ili, ako želimo ostati zdravi, smijeh svemu tome. Pa makar onaj histeričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo