Vladi je najbolje da šuti i ne potpisuje ništa!

Milanoviću je Kosoričina izjava o sazivanju sastanka s DORH-om zbog optužbi na račun Sanadera da je primio mito od MOL-a, skandalozna.

29.6.2011.
12:28
VOYO logo

Šef SDP-a Zoran Milanović izjavio je za Hrvatski radio kako je skandalozna premijerkina ideja da sazove sastanak predstavnika Državnog odvjetništva i Vlade zbog optužbi na račun njenog prethodnika Ive Sanadera o primanju mita od mađarskog MOL-a.

"Državno odvjetništvo vodi tajnu istragu u tom predmetu! A Vlada bi sastanak, pazite sad, da bi se vidjelo što Vlada treba činiti u nacionalnom interesu. Takvi sastanci su strogo zabranjeni", poučio je premijerku Jadranku Kosor Milanović u izjavi za emisiju U mreži prvog u kojoj je gostovao ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Vlada želi raditi u nacionalnom interesu, ja ih onda molim da šute i da, pobogu, ništa ne potpisuju!", kazao je Milanović, dodajući kako se ugovori - uključujući i onaj o INA-i, moraju poštovati jer "veliki svijet ne funkcionira kao seoska zadruga".

Vlada nije trebala prodati građanima dionice INA-e budzašto, a onda ih ohrabrivati na njihovu prodaju, zbog čega su završile u rukama Mađara, nastavio je, te zaključio kako je nemoguće zbog Europske unije blokirati daljnju prodaju dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to trebala znati naročito današnja premijerka koja je odluku o davanju suglasnosti na ugovor sa strateškim partnerom MOL-om osobno potpisala 29. prosinca 2008. godine", kazao je Milanović, izdiktiravši u eter i urudžbeni broj te odluke.

Tema emisije je, naime, bila pitanje što će biti s ugovorom o prodaji INA-e MOL-u, ako se dokaže da je Sanader primio mito - treba li ga se temeljem toga proglasiti ništavnim ili mito nije bilo presudno u njegovom sastavljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popijač je kazao kako nije moguće na temelju medijskih najava išta činiti po tom pitanju te da je prvi korak u rješavanju ove situacije - sastanak s DORH-om. Milanović je kazao kako će trebati dulje vrijeme da se sazna istina oko mita te da je mogućnost poništavanja ugovora "na dugom štapu".

Vezani članci:

arti-201106280520006 arti-201106270108006 arti-201106210027006 arti-201106210009006 arti-201106210674006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo