'VLADA U SJENI' POKAZALA I NA KOGA BERNARDIĆ NE RAČUNA: / Ovi ugledni SDP-ovci su se našli na listi otpisanih

Image
Foto: PIXSELL
19.1.2018.
18:26
PIXSELL
VOYO logo

SDP je prošlog vikenda na team buildingu u Ogulinu oformio svojevrsnu 'vladu u sjeni'. DavorBernardić sastavio je nekoliko radnih grupa kojima je zadatak bolji rad SDP-a, a imenovanja voditelja tih radnih skupina je pokazalo i tko su ljudi na koje šef zasad najjače oporbene stranke ne računa.

Milanka Opačić

Opačić je članica SDP-a gotovo 30 godina, no čini se da više ne konkurira za najviše pozicije u stranci. U Milanovićevoj Vladi bila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih. Bila je i potpredsjednica Hrvatskog sabora u prošlom sazivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ranko Ostojić

Ranko Ostojić također je bio Milanovićev potpredsjednik Vlade, a obavlajo je u dužnost ministra unutarnjih poslova. I on je 'senator' u SDP-ovim redovima, no Bernardić se očito odlučio za neke druge opcije. Bio je i suparnik sadašnjem šefu stranke na unutarstranačkim izborima.

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Orsat Miljenić

Bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić, čini se, nije više u milosti Davora Bernardića, a kao najutjecajniji stranački čovjek na području prava postao je Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Mirando Mrsić

I Mrsić je bio ministar u Milanovićevom mandatu. Bio je na čelu ministar rada i mirovinskog sustava. On je vjerojatno i čovjek za kojeg se očekivalo da će biti na listi otpisanih s obzirom da je često i bez ustezanja kritizirao Bernardića i sadašnje vodstvo stranke.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Joško Klisović

Joško Klisović je u Milanovićevo vrijeme bio zamjenik ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić. I o njemu se pričao kao o mogućem kandidatu za novog predsjednika SDP-a pa ne čudi što ga je Bernardić gurnuo u stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot N1

Bernardićevi 'ministri u sjeni'

A ovo su Bernardićevi 'ministri u sjeni':

Radnu grupu za Ustav, politički sustav, unutarnje poslove i vanjsku politiku vodit će potpredsjednik Peđa Grbin, a u sklopu nje resor branitelja vodit će Predrag Matić, obrane i unutarnjih poslova Franko Vidović, pravosuđe i korupciju Peđa Grbin, politički sustav Arsen Bauk, a vanjsku politiku i EU Domagoj Hajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu radne grupe za društvene djelatnosti potpredsjednik je Rajko Ostojić, a civilno društvo preuzima Nenad Livun, obrazovanje, znanost i sport Sabina Glasovac, kulturu i medije Bojan Glavašević, socijalnu politiku i demografiju Ivana Posavec Krivec, a zdravstvo Romana Jerković.

Radnu grupu za lokalnu samoupravu i decentralizaciju vodi potpredsjednik Zlatko Komadina, unutar koje je za EU fondove zadužen Damir Mateljan, a za lokalnu samoupravu Marko Vešligaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

13.01.2018., Ogulin - U Ogulinu zapoceo team building predsjednistva stranke SDP-a. Okupilo se cetrdesetak clanova predsjednistva SDP-a i clanova kluba zastupnika SDP-a. Na sastanku su Davor Bernardic, Fred Matic, Peda Grbin, Zlatko Komadina, Mirando Mrsic, Zeljko Jovanovic, Biljana Borzan i ostali.

Potpredsjednik Boris Lalovac predvodi radnu grupu za gospodarske djelatnosti, koji će se ujedno baviti i financijama i državnim proračunom, za gospodarstvo i Agrokor zadužen je Ivo Jelušić, za graditeljstvo i stanovanje Vedran Babić, Biljana Borzan za poljoprivredu i zaštitu potrošača, Siniša Hajdaš Dončić za promet, infrastrukturu i IT, Gordan Maras za rad i mirovinski sustav, Branko Grčić za turizam, a Mihael Zmajlović za zaštitu okoliša i energetiku.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo