trebala bi se donijeti odluka / Vlada u četvrtak o preoblikovanju Imunološkog zavoda u vlasništvo države

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vladinom odlukom predviđeno je da se zaposlenici, sva imovina, prava i obveze s postojećeg dioničkog društva prenesu na novu ustanovu Imunološki zavod u okviru Ministarstva zdravlja

30.7.2015.
7:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala donijeti odluku o preoblikovanju Imunološkog zavoda (IZ) iz dioničkog društva u ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva koja je u vlasništvu države, u okviru Ministarstva zdravlja.

Image
ustanova od javnog interesa /

Napokon kraj agonije: Imunološki ipak ostaje u rukama države, odustaje se od privatizacije!

Image
ustanova od javnog interesa /

Napokon kraj agonije: Imunološki ipak ostaje u rukama države, odustaje se od privatizacije!

Prema odluci, za preoblikovanje će biti zaduženi Ministarstvo zdravlja i Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) koji moraju pripremiti uredbu o preoblikovanju i to u roku od 90 dana, a kako bi se u proračunu za iduću godinu mogao osigurati novac za rad Zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladinom odlukom predviđeno je da se zaposlenici, sva imovina, prava i obveze s postojećeg dioničkog društva prenesu na novu ustanovu Imunološki zavod u okviru Ministarstva zdravlja.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić u srijedu je izjavio kako će se Zavod, nakon vladine odluke, financirati iz vlastite proizvodnje te djelomično iz državnog, odnosno proračuna Ministarstva zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje neisplaćenih plaća radnicima Imunološkog također je dio preoblikovanja.

Proces likvidacije dioničkog društva odvijat će se istovremeno s osnivanjem ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o preoblikovanju Imunološkog zavoda slijedi nakon neuspjele privatizacije, tijekom koje je početkom srpnja Vlada odbila ponudu društva Visia Croatica za kupnju državnog portfelja u Imunološkom zavodu.

Vlada je, naime, pokušala pronaći strateškog partnera kako bi osigurala dugoročnu opstojnost Imunološkog, koji se bavi djelatnošću od strateškog interesa za zdravstveni sustav Hrvatske, no kako do toga nije došlo, odlučila je da Zavod preoblikuje u ustanovu u vlasništvu države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo