NOVI PAKET MJERA / Vlada proširuje listu zamrznutih cijena namirnica. Umjesto 8, sada ih je na popisu ukupno 30!

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Paket bi i trebao zadržati istu razinu pomoći građanima, a veliki poduzetnici bi trebali ostati bez subvencija za struju

14.9.2023.
11:26
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Vlada kroz paket mjera proširuje listu zamrznutih cijena namirnica - na njih 30, umjesto dosadašnjih osam prehrambenih proizvoda. Dakle, uz dosadašnjih osam - na popisu su nova 22 proizvoda.

Paket bi i trebao zadržati istu razinu pomoći građanima, a veliki poduzetnici bi trebali ostati bez subvencija za struju. Informacije su to koje je jučer neslužbeno doznao i objavio RTL Danas, a danas nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća potvrdio i predsjednik Ivan Mišetić. A detalje će, očekuje se, na sjednici Vlade objaviti premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer se uvodno obratio potvrđujući spremnost na nastavak ovakve razine komunikacije i obećavajući osobnu nazočnost i kratko nam pojasnio ono što ćete vjerojatno detaljnije čuti, a to je paket mjera koji bi trebao stupiti na snagu zajedno s dosadašnjim paketom za vrijeme izvanrednih okolnosti - tu mislim na posljedice covida, rat u Ukrajini, krizu koja se odnosi na dostupnost energenata - s posebnim naglaskom na štete koje su nastale od potresa", rekao je Mišetić.

"Već smo jučer imali priliku vidjeti dio tih mjera, detalje ćemo prepustiti Vladi, a svi socijalni partneri iskazuju zadovoljstvo razinom osjetljivosti Vlade željom da očuva socijalnu koheziju u društvu", dodao je i potvrdio da se zamrzavaju cijene još 22 proizvoda, uz osam čije su cijene već zamrznute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Novosel, šef SSSH je kazao da je zadovoljan predstavljenim mjerama, a ministar rada Marin Piletić je potvrdio kako će i osobe s invaliditetom biti obuhvaćene. No, nije otkrio detalje.

Obraćanje premijera Plenkovića na sjednici Vlade pratite od 12 sati uživo na portalu Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vlada proširuje listu zamrznutih cijena namirnica. Umjesto 8, sada ih je na popisu ukupno 30!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo