peđa grbin ironično /

Vlada prekršila Poslovnik Sabora da se ne bi očitovala o ZDS: 'Vjerojatno Plenkovića niti to ne impresionira'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Čini se da je Plenkoviću 'Za dom spremni' politički osjetljivija tema nego Ina, poručio je Grbin

19.5.2017.
10:01
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada RH se odbila očitovati o SDP-ovoj interpelaciji o svom radu zbog 'nečinjenja ništa u vezi s učestalom zlouporabom ustaškog pozdrava Za dom spremni", piše Novi list.

Rok za očitovanje je istekao u srijedu, a nakon toga, ostala je mogućnost da se mišljenje o interpelaciji ipak usvoji na jučerašnjoj sjednici. To se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Poslovniku Sabora navodi se da se interpelacija uvrštava u dnevni red i u slučaju da se Vlada ne očituje o njoj. No, prekršen je članak Poslovnika kojim se propisuje da je "Vlada obvezna, povodom interpelacije, dostaviti predsjedniku Sabora, najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka interpelacije, izvješće s mišljenjima i stajalištima povodom interpelacije".

"Možda će premijer Plenković reći da ga, poput mnogih stvari, niti saborski Poslovnik ne impresionira", ironično je jučer komentirao potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je autor interpelacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postoji interpelacija o radu Vlade, logično je da se Vlada o tome očituje. Naročito što u Poslovniku Sabora piše da joj je to obveza. Na našu interpelaciju vezanu za najavljenu renacionalizaciju Ine i privatizaciju HEP-a Vlada je početkom veljače dala mišljenje u propisanom roku. Čini se da je Plenkoviću "za dom spremni" politički osjetljivija tema nego Ina", rekao je Grbin Novom listu.

SDP je novu interpelaciju inicirao zato što Vlada nije uklonila spomen-obilježje poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu, na kojem je "za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo