'Nećemo dopustiti da nas vozikaju, pogriješiti se može'

Na današnjoj sjednici Vlada promijenila se Odluka o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila.

20.2.2014.
8:09
VOYO logo

Prijedlog o izmjeni Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja danas je na dnevnom redu sjednice Vlade.

Milanovićje na sjednici rekao kako su djelovali u dobroj vjeri, no pomalo naivno, te da ne zamjera nikome ništa. Ministri će u budućnosti umjesto automobila gornje klase koristiti automobile srednje klase, dok će potpredsjednici koristiti vozila gornje srednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštro je osudio usporedbe njih i onih koji su pljačkali i vozili aute doma.

''Nećemo dopustiti da se ova priča svede na izjednačavanje onih koji su pustošili i pljačkali Hrvatsku i vozili si aute dome i onih koji se u takvim autima i to niže klase od onih prethodnih, samo voze, odnosno koje voze. Nećemo dopustiti da nas vozikaju. Može se pogriješiti, to se ispravi, ali nismo isti. Lekcije od onih koji su sustav koristili za pljačku i za osobno bogaćenje, punjenje kofera svoje stranke naprosto to izjednačavanje za mene ne postoji i neće nikada postojati '', rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dajte se stjerati u mišju rupu

No, nova Uredba primijenit će se tek kod nabave novih automobila.

''Bit će afera, bit će azličitih tumačenja, ali život i povijest ne završavaju ovdje. Vi živite normalan život i radite korektno i ne dajte se stjerati u mišju rupu galamom i histerijom'', poručio je premijer ministrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu i plaće

Premijer je komentirao i najavljeno rezanje plaća te potvrdio kako najniže plaće i mirovine neće dirati.

Premijer je ustvrdio da svi u Vladi žive od plaća koje su više od prosjeka i koje će novim rebalansom biti smanjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, ne radimo to zato što imamo naročito toplo i veliko srce, nego zato jer naprosto država više za neke stvari nema novca. Moramo se odrediti što nam je bitno, što nam je najbitniji, što je sveto, što se ne dira.

U ovom trenutku odlučili smo se da pravo umirovljenika i mirovine koje su mizerne i male ne diramo, odnosno ne dovodimo u pitanje. Ni njihov iznos, ni njihovu indeksaciju mada su i to prostori za uštede,. Bilo je i takvih prijedloga, ali ne unutar naše Vlade nego iz vana", rekao je Milanović i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da pitate ljude koji nam dijele savjete sve bi se riješilo u dva sata, no to ima svoju cijenu, socijalnu, ne političku", kaže premijer.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo