RASPADAJU SE VLADAJUĆI? / Partner HDZ-a otvorio karte i jasno postavio uvjete: 'Nećemo dići ruku za bilo koga. Još jedna optužba i napuštamo koaliciju'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ako još neki od ministara bude optužen, Reformisti najavljuju napuštanje koalicije, a Čačić ističe i da 'neće dići ruku za bilo koga'

20.2.2022.
22:16
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Darko Horvat ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana, a Vlada ostaje bez prvog ministra u ovom mandatu. 

Iz Vlade danas šute, no barem jedan koalicijski partner spremno, pred kamerama  uvjetuje svoju podršku. Ako još neki od ministara bude optužen, Reformisti najavljuju napuštanje koalicije, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poučeni iskustvima'

"Poučeni iskustvima u ovoj situaciji nećemo biti spremni dići ruku za bilo koga tko je dokazano nesposoban, jer imamo i takvih - primjer Hanžek. Dakle, takve na tom mjestu ne trebamo", govori Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – Reformisti.

Image
ŠIFRA 'T ' I 'Ž' /

Cure novi detalji Horvatovog pada, pomoćnica mu je poručila: 'Imam vrećicu za vas'; Jedan iskaz mogao bi ga potopiti...

Image
ŠIFRA 'T ' I 'Ž' /

Cure novi detalji Horvatovog pada, pomoćnica mu je poručila: 'Imam vrećicu za vas'; Jedan iskaz mogao bi ga potopiti...

No, optužnica protiv Horvata je jedino što je Čačić spreman progledati premijeru kroz prste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se digne optužba protiv bilo koga još u Vladi, ne Miloševića, bilo koga, mi ćemo napustiti koaliciju, prijeći ćemo u oporbu", dodao je.

Pupovac i Hrebak ništa ne komentiraju

Hoće li i kad na ispitivanje biti pozvani Boris Milošević i Josip Aladrović, još nije poznato. I oni danas poštuju Vladin zakon šutnje, baš kao i Miloševićev stranački šef Milorad Pupovac. Ni HSLS-ov član koalicije Dario Hrebak nije spreman za komentare.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini HDZ-ovac danas pred kamerama je bio ministar vanjskih poslova u Munchenu, ali i on bez komentara o aferi koja potresa njegovu Vladu. Sad već bivšem ministru graditeljstva određen je jednomjesečni istražni zatvor, dok su njegovi kolege, potpredsjednik Vlade Milošević u ovom slučaju i ministar rada Aladrović u drugom slučaju tek predmet istrage.

Osim aktualnih ministara, u ovoj aferi se spominje i bivši, Tomislav Tolušić. On je, navodno, preko Mandac, osigurao oko 400 tisuća kuna za dvije tvrtke od kojih je jedna gradila njegovu kuću. Zanimljivo je da Tolušić, navodno, nije komunicirao direktno s Mandac nego s Horvatom, ali je bivši ministar graditeljstva njegove poruke fotografirao i prosljeđivao privedenoj pomoćnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo