Todorićev potpis bi poništio 'standstill' / Vlada i dobavljači računaju na Todorića da će potpisati 'Lex Agrokor'?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema trenutnom stanju i službenim podacima Trgovačkog suda, predsjednik Uprave Agrokora i dalje je Ivica Todorić

3.4.2017.
12:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kako neslužbeno doznajemo, "Lex Agrokor", koji odgovara dobavljačima, teoretski bi mogao biti izglasan u srijedu i stupiti na snagu već u petak. A za njegovu aktivaciju i primjenu bit će nužni potpisi Uprave agrokora i dijela vjerovnika. Međutim, kako je Todorić već sa šest banaka potpisao 'standstill' aranžman, pitanje je tko bi u ime Uprave trebao potpisati "Lex Agrokor".

Prema trenutnom stanju i službenim podacima Trgovačkog suda, predsjednik Uprave Agrokora i dalje je Todorić, a ako Sberbanka želi promijeniti predstavnika pri Trgovačkom sudu, morat će pokrenuti pravni proces koji traje više dana. I tu, kako doznajemo, nastaje prostor za manevar, a Vlada i dobavljači moguće računaju na Ivicu Todorića i njegovo potpisivanje "Lex Agrokora", prije izmjene odgovorne osobe u registru Trgovačkog suda. Todorićev pristanak na Zakon poništio bi "standstill" ugovor s bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretanjem "Lex Agrokora" upitno je i kako bi se imenovala nova Uprava. Dakle, ako do petka Zakon stupi na snagu, Todorić ima formalno pravo potpisati ga u ime Agrokora. U tom slučaju, upitna je i Alvarezova funkcija glavnog direktora za restrukturiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo