'Vlada dijeli stanove borcima protiv Hrvatske'

HSP-ovci su zgroženi provođenjem tri milijarde kuna vrijednog programa povratka stanova osobama koje su izgubile stanarsko pravo, u vrijeme kada je zemlja pogođena teškom gospodarskom krizom.

28.1.2010.
18:26
VOYO logo

''Kada bi se ta sredstva preusmjerila u očuvanje radnih mjesta, velik broj hrvatskih građana ne bi završavao na birou'', rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Podsjetio je kako je program usvojen u kolovozu 2006. kada se, kako je rekao, Vlada temeljem sporazuma između HDZ-a i SDSS-a, odlučila dodijeliti stanove onima koji su stanarsko pravo izgubili zbog nekorištenja stanova duže od šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se, kako je rekao, o osobama koje su 1991. napustile Hrvatsku, otišle 'na drugu stranu' i uključile se aktivno u rat protiv Hrvatske.

Među osobama koje bi u prvoj fazi provedbe programa trebale dobiti stanove je, prema Srbovim tvrdnjama, desetak onih protiv kojih se vodio postupak zbog ratnih zločina počinjenih protiv civilnog stanovništva Republike Hrvatske, desetak časnika i oficira jugo-vojske koji su sudjelovali u napadu na Hrvatsku, jedan aktivni pripadnik vojske Republike Srbije i osobni vozač Gorana Hadžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U ozračju ustavnih promjena, upozoravamo na neprihvatljivost odredbe po kojoj predstavnici nacionalnih manjina dolaze u situaciju ucjenjivati Vladu'', poručio je Srb.

Dodao je kako se ne smije prihvatiti dvostruko pravo glasa, kao i poseban položaj predstavnika nacionalnih manjina koji mogu ucjenjivati Vladu i u puno težim situacijama nego što je to dodjela pojedinačnih materijalnih prava koja proizlaze iz nekih koalicijskih sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprihvatljiva nam je politika u kojoj se različito tretiraju pripadnici različitih nacionalnih manjina, rekao je Srb ocijenivši kako smo ''došli do toga da pripadnici srpske nacionalne manjine imaju veća prava od svih drugih, ali i od hrvatskog naroda''.

Prethodni članak:

arti-201001170080006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo