Napokon ugodne noći / Vjetar, sunce, kiša, oluje... Pred nama su velika vremenska uzbuđenja, jeste li spremni?

Image
Foto: Marin Tironi/Patrik Macek/PIXSELL, Shutterstock

Prijepodne olakšanje stiže na zapad, zapuhat će umjeren sjeverac i nailazit će oblaci. Ponegdje već ujutro može pasti i pokoja kap kiše

13.8.2019.
8:00
Marin Tironi/Patrik Macek/PIXSELL, Shutterstock
VOYO logo

U idućih 36 sati očekuju nas prilično velika vremenska uzbuđenja jer s

Prema prognozi DHMZ-a, u Dalmaciji i na istoku ičekuje nas pretežno sunčano i vruće vrijeme, dok će u ostatku zemlje biti djelomice sunčano, a na zapadu već u prvom dijelu dana može pasti malo kiše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popodne je poneki pljusak moguć u Istri i gorju. Prema kraju dana jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom zahvatit će najprije zapadne predjele unutrašnjosti, a u noći se proširiti i na veći dio zemlje. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu većinom sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 32, na Jadranu između 33 i 36 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak.

Nezgodna promjena

Prijepodne olakšanje stiže na zapad, zapuhat će umjeren sjeverac i nailazit će oblaci. Ponegdje već ujutro može pasti i pokoja kap kiše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni maksimumi bit će stoga zamjetno niži od jučerašnjih, kada smo rušili rekorde, najviše 27 do 30 Celzija. Tijekom poslijepodneva pojavljivat će se i izolirani pljuskovi, a navečer sa zapada prema istoku stiže i ozbiljnija kiša. Pljuskovi će biti praćeni grmljavinom, a moguće je i nevrijeme s obilnijim izljevima kiše.

I u istočnoj će Hrvatskoj biti ugodnije, uz najviših 28 do 33 stupnja. U Dalmaciji i dalje iznimno vruće, ali ipak za par stupnjeva manje. Najviše temperature mjerit će se i dalje u Zagori, i do 37 Cezija. Kako dan bude odmicao sa sjevera stižu oblaci, a zapuhat će i izraženiji sjeverozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljuskovi će se u Gorskome kotaru pojaviti već u rano popodne, a kasnije kroz dan će biti češći i jači, a navečer će se vrlo vjerojatno proširiti i na Liku i dio Istre i Primorja. Zapuhat će i jačati bura. Najviša temperatura od 26 do 28, na moru do 33 stupnja.

Toplo, ali nestabilno za produženi vikend

Upravo će sljedeća noć, ona s utorka na srijedu, biti nezgodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći na srijedu pljuskovi će se proširiti na cijelu unutrašnjost, bit će kratkotrajni ali obilni. Već u srijedu nas očekuje smirivanje i razvedravanje. Noći će biti svježe, a dani topli. I suhi.

Prema kraju tjedna temperatura će opet rasti, ali će noći i dalje biti ugodne. Vikend lijep, ali ne i sasvim stabilan. Rijetki se pljuskovi očekuju i na moru, no osvježenje zapravo stiže s burom koja će se u srijedu proširiti duž cijele obale, a pod Velebitom će imati i olujne udare. Temperature niže, dani samo vrući, a noći napokon ugodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje na cestama

Iz Hrvatskog autokluba javljaju kako zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb - Istok u smjeru Bregane, vozi se jednim prometnim trakom, promet je slab na većini cesta, a uvjeti za vožnju povoljni su u cijeloj zemlji.

Vozi se po suhim kolnicima, bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo