Više od pola Slovenije 'preselit' će u Hrvatsku

24.6.2011.
8:45
VOYO logo

''U vremenima kad smo pritisnuti jeftinijom konkurencijom s istoka, hrvatski i slovenski Jadran moraju učiniti više da bi privukli turiste. Naš se turizam mora profilirati kao lifestyle destinacija, a zajednički nastup Slovenije i Hrvatske na nekim tržištima može dati specifičan proizvod. To bi mogao biti proizvod odredišta visokog životnog stila kojem doduše teže Italija i Francuska, ali bi naš proizvod mogao imati i ekopredznak'', kazao je ministar turizma Damir Bajs u Portorožu na okruglom stolu Destinacija Jadran – destinacija odličnosti.

Povod za današnji put u Portorož našeg ministra bio je poziv na svečanost povodom 60 godina rada turističke tvrtke Kompas. Ministar Bajs se susreo i sa slovenskom ministricom gospodarstva Darjom Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Slovenija i Hrvatska će biti uskoro u istoj zajednici, Europskoj uniji, pa smo na istom cilju. Slovenija je bila i naša prva zemlja partner prošle godine na Danima hrvatskog turizma, jer je Hrvatska za Sloveniju po broju noćenja na drugom mjestu. Cilj nam je da zajednički nastupamo kako bismo racionalizirali troškove, ali i zato što si na dalekim tržištima nismo konkurencija'', kazao je Bajs.

Nakon bilateralnih razgovora, ministrica gospodarstva Slovenije Darja Radić je, na pitanje hrvatskih novinara, kazala da će narednih tjedana pozvati Slovence da ljetuju u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, navela je da Hrvatska nije jeftina destinacija poput Tunisa ili Maroka, ali da je naš obala blizu, a njeguje se i tradicija ljetovanja Slovenaca u Hrvatskoj. Potvrdila je da će ove godine u Hrvatsku na odmor doći preko milijun turista iz Slovenije.

Vezani članak:

arti-201104180538006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo