NEKA CIJENA PADA I DALJE / Više od dva mjeseca gorivo nije poskupjelo. Evo koliko je vaš novčanik uštedio na točenju

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Igor Kralj/PIXSELL/Vlada RH

Danas je došlo do najnovijeg pojeftinjenja. I benzin i dizel jeftiniji su od sutra za 5 centi pa će tako najnovija cijena biti benzina biti 1,38 eura dok će dizel stajati 1,39 eura

18.12.2023.
14:26
Dusko Jaramaz/Igor Kralj/PIXSELL/Vlada RH
VOYO logo

Plenković je ponovno najavio - od ponoći pojeftinjuje gorivo i to za pet centi. Tako bi litra benzina po novome iznosila 1,38 eura dok će litra dizela koštati 1,39 eura.

I sada stvarno već duže vrijeme nije došlo do poskupljenja goriva. Vratili smo se tri mjeseca unazad i izvadili podatke za koliko je pojeftinilo gorivo posljednjih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, posljednji put je gorivo poskupjelo 25. rujna kada su i benzin i gorivo koštali 1,62 eura. I od tada kreće pojeftinjenje.

Image
STRPITE SE S TOČENJEM /

Sretan Božić vozači, Vlada časti! Od ponoći jeftinije gorivo

Image
STRPITE SE S TOČENJEM /

Sretan Božić vozači, Vlada časti! Od ponoći jeftinije gorivo

Dva tjedna kasnije (10. listopada) benzin je pojeftinio za 11 centi dok se dizelu smanjila cijena za tri centa. Utorak 23. listopada cijena dizela opet je otišla za 3 centa dolje, dok je benzin pojeftinio za 5 centi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studenom (7.11.) je benzin ostao na istoj cijeni, odnosno na 1,46 eura dok je dizel pojeftinio za još 4 centi (1,52 eura).

Prije mjesec dana, 21. studenog od ponoći je benzin bio jeftiniji za 2 centa, a dizel za 6 centi. Početak prosinca (5.12.) donio je tek malo pojeftinjenje. Benzil je smanjen za jedan cent dok je dizel pojeftinio za dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je danas došlo do najnovijeg pojeftinjenja. I benzin i dizel jeftiniji su od sutra za 5 centi pa će tako najnovija cijena biti benzina biti 1,38 eura dok će dizel stajati 1,39 eura.

To bi značilo da je u nešto više od dva mjeseca od 1,62 eura koliko je stajalo gorivo, benzin pojeftinio 24 centi, a dizel 23 centa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Od parkinga do jeftinijeg 'goriva'. Direkt je istražio koje su prednosti vožnje auta na baterije

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo